MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pizza med laks

Fremgangsmåde

Dej
Opløs gær i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af pizzamelet tilbage.

Ælt dejen godt, og form den til en bolle.

Kom film over, og stil dejen til hævning i køleskab i mindst 12 timer.

Slå dejen ned, og del den i fire.

Rul hvert stykke dej tyndt ud på bagepapir til en cirkel på ca. 20 cm i diameter.

Fyld
Riv gulerødderne groft.

Hak løg og hvidløg fint.

Svits løg og hvidløg i fedtstoffet, uden at det tager farve.

Tilsæt flåede tomater og oregano, og lad blandingen småkoge i ca. 15 min., til sovsen er kogt lidt ind.

Smag til med salt og peber.

Skær fennikel i tynde skiver.

Pres citronsaften over laksen, og drys rosmarin, salt og peber over.

Skær laksefileterne i tynde skiver.

Kom tomatsovs på bundene. Fordel laks og fennikel ovenpå.

Skær mozzarella i tynde skiver, og fordel osten på bundene.

Tænd ovnen på 250 grader, og sæt bageplader i ovnen.

Træk pizzaerne over på de brandvarme plader. Skru varmen ned til 225 grader.

Bag pizzaerne i ca. 12 min.

Servering
Halver cherrytomaterne, og fordel dem og spinatblade over pizzaerne.
Server en salat eller grøntsager til.

Tip
Du kan bruge færdiglavet pizzadej med Nøglehulsmærke.
Du kan tilsætte grøntsagerne til en færdig tomatsovs.
Dejen kan holde sig i køleskab i en uge, så du kan have dej liggende klar.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 2700 KJ, kulhydrat 63 g, fedt 23,5 g
  • 4 portionspizzaer

Ingredienser

Dej

  • 2 dl vand
  • 3 g gær
  • 175 g fuldkornsmel, f.eks. fuldkornsspelt eller grahamsmel (ca. 3 dl)
  • 1 spsk. olie
  • 1/2 tsk. salt
  • Ca. 175 g pizzamel (ca. 3 dl)

Fyld

  • 2 gulerødder (ca. 130 g)
  • 1 fennikel (ca. 140 g)
  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. olie
  • 1 dåse hakkede flåede tomater (400 g)
  • 2 tsk. tørret oregano
  • Salt, peber
  • 2 laksefileter (ca. 225 g)
  • 1/2 citron
  • 1-2 kviste frisk rosmarin eller 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1/2 tsk. salt
  • Peber
  • 1 ps. frisk mozzarella (200 g)
  • 10 små cherrytomater (ca. 50 g)
  • 75 g frisk spinat

Fremgangsmåde

Dej
Opløs gær i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af pizzamelet tilbage.

Ælt dejen godt, og form den til en bolle.

Kom film over, og stil dejen til hævning i køleskab i mindst 12 timer.

Slå dejen ned, og del den i fire.

Rul hvert stykke dej tyndt ud på bagepapir til en cirkel på ca. 20 cm i diameter.

Fyld
Riv gulerødderne groft.

Hak løg og hvidløg fint.

Svits løg og hvidløg i fedtstoffet, uden at det tager farve.

Tilsæt flåede tomater og oregano, og lad blandingen småkoge i ca. 15 min., til sovsen er kogt lidt ind.

Smag til med salt og peber.

Skær fennikel i tynde skiver.

Pres citronsaften over laksen, og drys rosmarin, salt og peber over.

Skær laksefileterne i tynde skiver.

Kom tomatsovs på bundene. Fordel laks og fennikel ovenpå.

Skær mozzarella i tynde skiver, og fordel osten på bundene.

Tænd ovnen på 250 grader, og sæt bageplader i ovnen.

Træk pizzaerne over på de brandvarme plader. Skru varmen ned til 225 grader.

Bag pizzaerne i ca. 12 min.

Servering
Halver cherrytomaterne, og fordel dem og spinatblade over pizzaerne.
Server en salat eller grøntsager til.

Tip
Du kan bruge færdiglavet pizzadej med Nøglehulsmærke.
Du kan tilsætte grøntsagerne til en færdig tomatsovs.
Dejen kan holde sig i køleskab i en uge, så du kan have dej liggende klar.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes