MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Falafler i pitabrød med agurkecreme

Fremgangsmåde

Falafler
Skyl kikærterne, og bland dem med løg og hvidløg skåret i mindre stykker, mel, citronsaft, olie, vand, krydderier og persille i en foodprocessor og kør, til massen er ensartet. Tilsæt lidt mere vand, hvis farsen er for tør.
Form farsen til 12 kugler. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl dem med olie, og bag dem ved 200 grader i 20-25 min. på næstøverste ovnrille, til de er lysebrune og sprøde.

Agurkecreme
Skyl agurken, og skær den i meget tynde skiver eller riv den groft. Drys med salt, og lad dem dryppe af i en sigte, 5-10 min., og vrid væden af dem.
Smag yoghurten til med peber, og vend vredne agurker i.
Tilsæt grofthakket persille.

Grøntsager
Riv gulerødderne groft, og skær løget i tynde skiver.
Snit bladsellerien fint.
Pluk salaten i mindre stykker, og skær tomaterne i skiver.
Anret alle grøntsagerne på et fad.
Lun pitabrødene.

Servering
Server pitabrød med falafler, salat, agurkecreme og piripiri-sauce, og lad familien selv sammensætte måltidet.

Tip
Du kan bruge 100 g tørrede kikærter i stedet for en dåse. Udblød og kog efter anvisningen på emballagen.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 1800 kJ, Kulhydrat 60 g, Fedt 10 g, Kulhydrat pr. 100 g 14 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter (240 g kikærter)
  • 1/2 løg (ca. 50 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Evt. 1/2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 4-5 stilke persille, gerne bredbladet (2 spsk.)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 agurk (ca. 150 g)
  • 100 g syrnet mælkeprodukt med højst 1,5% fedt
  • Persille, gerne bredbladet
  • 6 gulerødder (ca. 400 g)
  • 1 løg, gerne salatløg (ca. 100 g)
  • 3-4 stilke bladselleri (ca. 100 g)
  • 1/2 salathoved (ca. 60 g)
  • 2-3 tomater (ca. 200 g)
  • 4 fuldkornspitabrød (ca. 300 g)
  • Piripiri-sauce eller anden chilisauce

 

 

 

Fremgangsmåde

Falafler
Skyl kikærterne, og bland dem med løg og hvidløg skåret i mindre stykker, mel, citronsaft, olie, vand, krydderier og persille i en foodprocessor og kør, til massen er ensartet. Tilsæt lidt mere vand, hvis farsen er for tør.
Form farsen til 12 kugler. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl dem med olie, og bag dem ved 200 grader i 20-25 min. på næstøverste ovnrille, til de er lysebrune og sprøde.

Agurkecreme
Skyl agurken, og skær den i meget tynde skiver eller riv den groft. Drys med salt, og lad dem dryppe af i en sigte, 5-10 min., og vrid væden af dem.
Smag yoghurten til med peber, og vend vredne agurker i.
Tilsæt grofthakket persille.

Grøntsager
Riv gulerødderne groft, og skær løget i tynde skiver.
Snit bladsellerien fint.
Pluk salaten i mindre stykker, og skær tomaterne i skiver.
Anret alle grøntsagerne på et fad.
Lun pitabrødene.

Servering
Server pitabrød med falafler, salat, agurkecreme og piripiri-sauce, og lad familien selv sammensætte måltidet.

Tip
Du kan bruge 100 g tørrede kikærter i stedet for en dåse. Udblød og kog efter anvisningen på emballagen.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes