MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Klejner

Fremgangsmåde

Bland mel, sødemiddel, kardemomme og revet citronskal. Pisk margarine, æg og mælk sammen og tilsæt melblandingen.

Saml dejen hurtigt og stil den koldt i et par timer - gerne til næste dag.

Rul dejen ud på et meldrysset bord - til en tykkelse på ca. ½ cm. Skær dejen ud med en klejnespore. Træk den ene klejnespids igennem snittet i midten, så der dannes en klejnesløjfe.

Varm olien op i en gryde. Inden du lægger klejnerne i olien, skal du sikre dig, at olien har den rette temperatur. Det gør du ved at stikke en tændstik (ikke enden med svolv) ned i olien. Syder det omkring tændstikken, er olien varm nok.

Læg 3-4 klejner i olien. Vend klejnerne, når de er lysebrune. Tag klejnerne op med en hulske, når de har en flot gylden farve på begge sider.

Læg klejnerne på et fedtsugende papir f.eks. køkkenrulle. Læg først klejnerne i en kagedåse, når de er helt kolde, ellers bliver de bløde.

Tip
Klejnerne kan fryses - både rå og kogte.

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 100 kJ, Kulhydrat 4 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 50 g
  • 30 stk.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl hvedemel (ca. 150 g)
  • sødemiddel svarende til ca. 40 g sukker (f.eks. 25 g Atwel, Perfect Fit eller et andet søde- og bagemiddel)
  • 1/4 tsk. stødt kardemomme
  • revet skal af 1/2 usprøjtet citron
  • 25 g flydende margarine
  • 1 lille æg
  • 1 spsk. mælk med højst 0,7 % fedt
  • olie til kogning, gerne rapsolie

Fremgangsmåde

Bland mel, sødemiddel, kardemomme og revet citronskal. Pisk margarine, æg og mælk sammen og tilsæt melblandingen.

Saml dejen hurtigt og stil den koldt i et par timer - gerne til næste dag.

Rul dejen ud på et meldrysset bord - til en tykkelse på ca. ½ cm. Skær dejen ud med en klejnespore. Træk den ene klejnespids igennem snittet i midten, så der dannes en klejnesløjfe.

Varm olien op i en gryde. Inden du lægger klejnerne i olien, skal du sikre dig, at olien har den rette temperatur. Det gør du ved at stikke en tændstik (ikke enden med svolv) ned i olien. Syder det omkring tændstikken, er olien varm nok.

Læg 3-4 klejner i olien. Vend klejnerne, når de er lysebrune. Tag klejnerne op med en hulske, når de har en flot gylden farve på begge sider.

Læg klejnerne på et fedtsugende papir f.eks. køkkenrulle. Læg først klejnerne i en kagedåse, når de er helt kolde, ellers bliver de bløde.

Tip
Klejnerne kan fryses - både rå og kogte.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes