MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Andepaté

Fremgangsmåde

Fjern skindet fra andebrystet og skær det i små tern.

Vend evt. andebryststykkerne i portvinen, og lad det trække, mens porrerne tilberedes.

Skær porren i tynde skiver, og hæld kogende vand over. Afdryp porreringene.

Bland kalvekød, æg, havregryn, mælk eller bouillon og krydderier.

Tilsæt andebryst og porrer, og rør farsen godt sammen.

Fordel farsen i en aflang form ca. 1 l.

Bag pateen ved 200⁰ C i ca. 1 time på nederste ovnrille, til den er gennembagt.

Afkøl pateen, så er den nemmere at skære i skiver.

Servering

Server andepaté til frokost f.eks. med rugbrød og rødkålssalat. 

  • Madpakke og pålæg
  • Pr. skive: Energi 400 kJ, Kulhydrat 4 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 5 g
  • 12 skiver

Ingredienser

1 andebryst (ca. 150 g)
2 spsk. portvin (kan udelades)
1 porre (ca. 200 g)
400 g hakket kalvekød med højst 10 % fedt
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
ca. 1½ dl mælk med højst 0,7 % fedt eller andebouillon
1 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
peber

Fremgangsmåde

Fjern skindet fra andebrystet og skær det i små tern.

Vend evt. andebryststykkerne i portvinen, og lad det trække, mens porrerne tilberedes.

Skær porren i tynde skiver, og hæld kogende vand over. Afdryp porreringene.

Bland kalvekød, æg, havregryn, mælk eller bouillon og krydderier.

Tilsæt andebryst og porrer, og rør farsen godt sammen.

Fordel farsen i en aflang form ca. 1 l.

Bag pateen ved 200⁰ C i ca. 1 time på nederste ovnrille, til den er gennembagt.

Afkøl pateen, så er den nemmere at skære i skiver.

Servering

Server andepaté til frokost f.eks. med rugbrød og rødkålssalat. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes