MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kalkunbøffer med bløde løg

Fremgangsmåde

Skær schnitzlerne midt over, og vikl et stykke skinke om hvert stykke.

Steg bøfferne i fedtstoffet i 1-2 min. på hver side. De skal være brune, men ikke gennemstegte.

Krydr med salt og peber.

Pres appelsinen og citronen.

Kog saften op med sukker, salt og peber.

Snit rødløgene i tynde både.

Skær persillerødderne i tynde stave.

Bland grøntsagerne i lagen, og kog i ca. 5 min. med låg. Tilsæt rosmarin og Balsamico.

Fordel blandingen i et ovnfast fad, og læg kalkunbøfferne oven på.

Drys lidt friske rosmarinblade over.

Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. på midterste ovnrille

Servering
Server kalkunbøffer med bløde løg som en frokostret med rugbrød.

Tip
Du kan forberede retten i fadet, og tilberede den i ovnen, når gæsterne kommer.
Alternativt kan du stege kalkunbøffer og grøntsager helt færdige på panden og i gryden, og servere retten direkte. Som middagsret rækker portionen til 4 personer.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 725 kJ, Kulhydrat 13 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 6 personer

Ingredienser

3 kalkunschnitzler (ca. 300 g)
6 skiver Serrano- eller Parmaskinke (ca. 80 g)
2 tsk. flydende fedtstof
Salt, peber

Bund
1 appelsin
1 citron
1 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
Peber
2-3 rødløg (ca. 300 g)
3 persillerødder eller pastinakker (ca. 300 g)
2-3 stilke frisk rosmarin eller 1/2 tsk. tørret efter smag
1 spsk. Balsamico eddike

Fremgangsmåde

Skær schnitzlerne midt over, og vikl et stykke skinke om hvert stykke.

Steg bøfferne i fedtstoffet i 1-2 min. på hver side. De skal være brune, men ikke gennemstegte.

Krydr med salt og peber.

Pres appelsinen og citronen.

Kog saften op med sukker, salt og peber.

Snit rødløgene i tynde både.

Skær persillerødderne i tynde stave.

Bland grøntsagerne i lagen, og kog i ca. 5 min. med låg. Tilsæt rosmarin og Balsamico.

Fordel blandingen i et ovnfast fad, og læg kalkunbøfferne oven på.

Drys lidt friske rosmarinblade over.

Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. på midterste ovnrille

Servering
Server kalkunbøffer med bløde løg som en frokostret med rugbrød.

Tip
Du kan forberede retten i fadet, og tilberede den i ovnen, når gæsterne kommer.
Alternativt kan du stege kalkunbøffer og grøntsager helt færdige på panden og i gryden, og servere retten direkte. Som middagsret rækker portionen til 4 personer.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes