MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Linsesuppe, gylden

Fremgangsmåde

Hak løgene og skær gulerødder og bladselleri i skiver.

Svits grøntsagerne (gem halvdelen af bladsellerien) let i fedtstoffet, de skal ikke blive brune.

Skyl linserne og tilsæt dem sammen med bouillon. Kog suppen i ca. 25 min. Blend suppen.

Kom resten af bladsellerien i, og kog suppen op. Smag den til med citronsaft og krydderier.

Pres hvidløg og hak persillen. Bland det i fromage frais og smag til med salt.

Servering
Server gylden linsesuppe med 1 spsk. fromage frais. Server fuldkornsbrød til.

  • Suppe,Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: 1075 kJ, Kulhydrat 35 g, Fedt 5 g, Kulhydrat pr. 100 g 6 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. flydende fedtstof
  • 2 store løg (ca. 400 g)
  • 4 gulerødder (ca. 250 g)
  • 3-5 stilke bladselleri (ca. 150 g)
  • 2 dl røde linser (ca. 150 g)
  • 1½ l bouillon
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½-1 tsk. stødt koriander efter smag
  • salt, peber
  • Pynt
  • ½ fed hvidløg
  • 4-5 stilke persille
  • 100 g fromage frais
  • salt

Fremgangsmåde

Hak løgene og skær gulerødder og bladselleri i skiver.

Svits grøntsagerne (gem halvdelen af bladsellerien) let i fedtstoffet, de skal ikke blive brune.

Skyl linserne og tilsæt dem sammen med bouillon. Kog suppen i ca. 25 min. Blend suppen.

Kom resten af bladsellerien i, og kog suppen op. Smag den til med citronsaft og krydderier.

Pres hvidløg og hak persillen. Bland det i fromage frais og smag til med salt.

Servering
Server gylden linsesuppe med 1 spsk. fromage frais. Server fuldkornsbrød til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes