MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pirogger med kalkunfyld

Fremgangsmåde

Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk den til, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. 

Skær gulerødderne i tynde strimler eller riv dem groft. Snit hvidkålen fint. Varm fedtstoffet op og brænd karryen af i det. Tilsæt kalkunkødet, og svits det let. Tilsæt gulerødder og hvidkål og svits i yderligere ca. 5 min.

Kom vand, sojasauce, ingefær, salt og peber ved, og lad det koge i ca. 5 min. Skær æblet i små stykker, der vendes i blandingen. Smag til med salt og peber. 

Slå dejen ned og del den i 10 lige store stykker. Form dem til boller, der rulles ud til ca. 14 cm i diameter. Fordel fyldet på den ene halvdel af dejen, ikke helt ud til kanten.

Fold den anden halvdel over og tryk kanterne sammen med en gaffel. Læg piroggen på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 15 min.

Pisk ægget sammen, og pensl piroggerne. Drys reven ost over. Bag dem ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Afkøl piroggerne på en bagerist. 

Servering
Server pirogger med kalkunfyld til frokost eller som let aftensmad med salat til.

Opbevaring
Du kan fryse pirogger med kalkunfyld. 

Variation
Du kan anvende andet fuldkornsmel i stedet for grahamsmel f.eks. fuldkornsspeltmel, fuldkornsdurummel eller fuldkornshvedemel.

  • Madpakke og pålæg,Varme retter
  • Pr. stk.: 1125 kJ, Kulhydrat 38 g, Fedt 5 g, Kulhydrat pr. 100 g 23 g
  • 10 stk.

Ingredienser

    • 3 dl vand
    • ½ pk. gær (25 g)
    • 1 spsk. flydende fedtstof
    • 1 tsk. salt
    • 250 g grahamsmel (ca. 4 dl)
    • ca. 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
    • Fyld
    • 2 gulerødder (ca. 130 g)
    • ½ lille hvidkål (ca. 300 g)
    • 300 g kalkunkød i strimler
    • 2 tsk. flydende fedtstof
    • 2 tsk. karry efter smag
    • ½ dl vand
    • 1 spsk. sojasauce
    • 2-3 tsk. reven frisk ingefær
    • 1 æble (ca. 110 g)
    • salt, peber
  • Pensling og pynt
  • 1 æg
  • 50 g reven ost med højst 17 % fedt

Fremgangsmåde

Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk den til, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. 

Skær gulerødderne i tynde strimler eller riv dem groft. Snit hvidkålen fint. Varm fedtstoffet op og brænd karryen af i det. Tilsæt kalkunkødet, og svits det let. Tilsæt gulerødder og hvidkål og svits i yderligere ca. 5 min.

Kom vand, sojasauce, ingefær, salt og peber ved, og lad det koge i ca. 5 min. Skær æblet i små stykker, der vendes i blandingen. Smag til med salt og peber. 

Slå dejen ned og del den i 10 lige store stykker. Form dem til boller, der rulles ud til ca. 14 cm i diameter. Fordel fyldet på den ene halvdel af dejen, ikke helt ud til kanten.

Fold den anden halvdel over og tryk kanterne sammen med en gaffel. Læg piroggen på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 15 min.

Pisk ægget sammen, og pensl piroggerne. Drys reven ost over. Bag dem ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Afkøl piroggerne på en bagerist. 

Servering
Server pirogger med kalkunfyld til frokost eller som let aftensmad med salat til.

Opbevaring
Du kan fryse pirogger med kalkunfyld. 

Variation
Du kan anvende andet fuldkornsmel i stedet for grahamsmel f.eks. fuldkornsspeltmel, fuldkornsdurummel eller fuldkornshvedemel.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes