MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fiskefilet (ovnbagt)med persillerisotto og rødder

Fremgangsmåde

Rødder
Del persillerødder og gulerødder på langs. Pensl dem med olie, og drys med salt og peber. Bag dem ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 25 min., til de er møre.

Skær tomaterne i tern. Vend tomaterne i de bagte rødder og smag til med citronsaft, salt og peber.

Risotto
Skyl og afdryp risene. Hak løgene fint, og svits dem bløde i olie. Tilsæt risene. Spæd til med kogende vand eller bouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt i gryden, til al væsken er opsuget. Lad risene småkoge i ca. 20 min. i alt.

Smag til med salt, peber og reven parmesan samt grofthakket persille lige inden servering.

Fiskefilet
Gå fiskefileterne efter for småben. Drys dem med salt, og fold halen ind under dem. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Sænk ovntemperaturen til 175° C, og bag fileterne i 8-10 min., til de er møre.

Servering
Server de ovnbagte fiskefileter med persillerisotto og bagte rødder med tomat. Server evt. den sidste halve citron til.

  • Varme retter
  • 40 minutter
  • Pr. person: 2525 kJ, Kulhydrat 84 g, Fedt 11 g, Kulhydrat pr. 100 g 12 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 6-7 persillerødder (ca. 500 g)
  • 6 gulerødder (ca. 400 g)
  • 2 tsk. olivenolie
  • 300 g risottoris (3 ¾ dl)
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2-3 løg (ca. 250 g)
  • ca. 8 dl kogende vand eller bouillon
  • 50 g parmesan ost
  • 1 bundt persille
  • 1 pakke fladfisk (ca. 450 g)
  • 3-4 tomater (ca. 250 g)
  • ½ citron
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Rødder
Del persillerødder og gulerødder på langs. Pensl dem med olie, og drys med salt og peber. Bag dem ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 25 min., til de er møre.

Skær tomaterne i tern. Vend tomaterne i de bagte rødder og smag til med citronsaft, salt og peber.

Risotto
Skyl og afdryp risene. Hak løgene fint, og svits dem bløde i olie. Tilsæt risene. Spæd til med kogende vand eller bouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt i gryden, til al væsken er opsuget. Lad risene småkoge i ca. 20 min. i alt.

Smag til med salt, peber og reven parmesan samt grofthakket persille lige inden servering.

Fiskefilet
Gå fiskefileterne efter for småben. Drys dem med salt, og fold halen ind under dem. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Sænk ovntemperaturen til 175° C, og bag fileterne i 8-10 min., til de er møre.

Servering
Server de ovnbagte fiskefileter med persillerisotto og bagte rødder med tomat. Server evt. den sidste halve citron til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes