MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Ruggrød med æble

Fremgangsmåde

Kog ruggryn, vand og æblejuice i ca. 5 min. ved jævn varme under omrøring.
Skær æblet i små tern, og kom dem i grøden sammen med salt. Varm æblet igennem og smag til.
Hak hasselnødderne.

Servering
Server Ruggrød med æble med hakkede hasselnødder. Server evt. mælk til.

Variation
Du kan anvende pære i stedet for æble. Havregryn, gerne grovvalsede, eller rugflager kan erstatte ruggryn.

Tip
Kog 1 stilk citrontimian med i grøden.

  • Morgenmad
  • Pr. person: energi 975 kJ, Kulhydrat 35 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 14 g
  • 4 personer

Ingredienser

150 g ruggryn (ca. 4 dl)
5-6 dl vand
2 dl æblejuice (2 dl)
1 stort æble (ca. 165 g)
1/2 tsk. salt

Pynt
40 g hasselnødder

Fremgangsmåde

Kog ruggryn, vand og æblejuice i ca. 5 min. ved jævn varme under omrøring.
Skær æblet i små tern, og kom dem i grøden sammen med salt. Varm æblet igennem og smag til.
Hak hasselnødderne.

Servering
Server Ruggrød med æble med hakkede hasselnødder. Server evt. mælk til.

Variation
Du kan anvende pære i stedet for æble. Havregryn, gerne grovvalsede, eller rugflager kan erstatte ruggryn.

Tip
Kog 1 stilk citrontimian med i grøden.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes