MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Sildesalat med rugbrødschips

Fremgangsmåde

Fjern skind og evt. ben fra sildefileterne, og del dem i mindre stykker.
Skær jordskokkerne i tynde skiver eller i små tern.
Vend dem i æbleeddike og vand, så de ikke bliver brune.
Skær stokken af rosenkålene, og pil bladene fra hinanden.
Snit rødløget i tynde skiver.
Skær æblet i meget tynde både, og vend dem sammen med jordskokkerne.
Hæld evt. overskydende væske fra jordskokkerne, og bland grøntsager og æblebåde sammen. Fordel sildestykkerne på salaten.
Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
Pensl rugbrødet på den ene side, og skær det i mindre stykker. Rist brødet i ovnen ved 175⁰ C (varmluft) i ca. 15 min. på midterste ovnrille, til det får farve, men uden at det branker.
Vend evt. i brødchipsene under bagningen.
Afkøl chipsene på en bagerist.

Servering
Server sildesalat med dressingen og rugbrødschips til.

Variation
Du kan anvende 1 1/2 dåse kippers i vand (ca. 200 g) i stedet for røgede sildefileter. Røget forel eller varmrøget ørred kan også erstatte sild.
Spidskål er et alternativ til rosenkål.

Tip
Du kan komme rugbrødet i køleskab eller i fryseren i et par timer, så er det lettere at skære.

  • Salat og tilbehør,Kolde retter
  • Pr. person: Energi 1375 kJ, Kulhydrat 33 g, Fedt 12 g, Kulhydrat pr. 100 g 13 g
  • 4 personer

Ingredienser

3 røgede sildefileter (ca. 225 g)
7 jordskokker (ca. 250 g)
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. vand
12 friske rosenkål (ca. 150 g)
1 lille rødløg (ca. 65 g)
1 æble (ca. 110 g)

Dressing
1 1/2 dl skyr
1-2 tsk. revet peberrod efter smag
salt, hvid peber

Rugbrødschips
7-8 meget tynde skiver rugbrød skåret af daggammelt fuldkornsrugbrød (ca. 200 g)
1 spsk. rapsolie

Fremgangsmåde

Fjern skind og evt. ben fra sildefileterne, og del dem i mindre stykker.
Skær jordskokkerne i tynde skiver eller i små tern.
Vend dem i æbleeddike og vand, så de ikke bliver brune.
Skær stokken af rosenkålene, og pil bladene fra hinanden.
Snit rødløget i tynde skiver.
Skær æblet i meget tynde både, og vend dem sammen med jordskokkerne.
Hæld evt. overskydende væske fra jordskokkerne, og bland grøntsager og æblebåde sammen. Fordel sildestykkerne på salaten.
Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
Pensl rugbrødet på den ene side, og skær det i mindre stykker. Rist brødet i ovnen ved 175⁰ C (varmluft) i ca. 15 min. på midterste ovnrille, til det får farve, men uden at det branker.
Vend evt. i brødchipsene under bagningen.
Afkøl chipsene på en bagerist.

Servering
Server sildesalat med dressingen og rugbrødschips til.

Variation
Du kan anvende 1 1/2 dåse kippers i vand (ca. 200 g) i stedet for røgede sildefileter. Røget forel eller varmrøget ørred kan også erstatte sild.
Spidskål er et alternativ til rosenkål.

Tip
Du kan komme rugbrødet i køleskab eller i fryseren i et par timer, så er det lettere at skære.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes