MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Gulerodsboller, langtidshævede

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet.
Riv guleroden groft.
Tilsæt alle ingredienserne, hold lidt af hvedemelet tilbage.
Rør dejen godt, den skal være lidt klistret.
Dæk skålen med plastfilm, og lad dejen hæve i køleskab i 10-12 timer.

Slå dejen ned, og del den i 16 stykker, der formes til lidt aflange boller.
Kom lidt koldt vand på hænderne, hvis dejen klistrer.
Du kan også forme bollerne med 2 spiseskeer.
Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min.
Pensl dem med vand og drys med sesamfrø.

Bag bollerne ved 200⁰ C i 18-20 min. på næstøverste ovnrille.
Afkøl dem på en bagerist.

Servering
Server langtidshævede gulerodsboller til alle måltider.

Opbevaring
Du kan fryse langtidshævede gulerodsboller.

Variation
Du kan bruge pastinak, persillerod eller knoldselleri i stedet for gulerod.
Tilsæt evt. 2 tsk. tørret timian eller oregano til dejen.

Kostfibre pr. 100 g          = 5,7 g
Kulhydrat pr. 100 g         = 40 g

  • Brød,Madpakke og pålæg
  • Pr. stk.: Energi 800 kJ, 32 g kulhydrat, 4 g fedt. Kulhydrat pr. 100 g 40 g
  • 16 stk.

Ingredienser

  • ½ l koldt vand
  • 10 g gær
  • 1 stor gulerod (ca. 150 g)
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. flydende fedtstof
  • 50 g sesamfrø (ca. 1 dl)
  • 100 g havregryn, gerne grovvalsede (ca. 3 dl)
  • 150 g rugmel (ca. 3 dl)
  • 150 g fuldkornshvedemel (ca. 2½ dl)
  • ca. 350 g hvedemel (ca. 6 dl)

Pensling og pynt

  • vand
  • sesamfrø

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet.
Riv guleroden groft.
Tilsæt alle ingredienserne, hold lidt af hvedemelet tilbage.
Rør dejen godt, den skal være lidt klistret.
Dæk skålen med plastfilm, og lad dejen hæve i køleskab i 10-12 timer.

Slå dejen ned, og del den i 16 stykker, der formes til lidt aflange boller.
Kom lidt koldt vand på hænderne, hvis dejen klistrer.
Du kan også forme bollerne med 2 spiseskeer.
Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min.
Pensl dem med vand og drys med sesamfrø.

Bag bollerne ved 200⁰ C i 18-20 min. på næstøverste ovnrille.
Afkøl dem på en bagerist.

Servering
Server langtidshævede gulerodsboller til alle måltider.

Opbevaring
Du kan fryse langtidshævede gulerodsboller.

Variation
Du kan bruge pastinak, persillerod eller knoldselleri i stedet for gulerod.
Tilsæt evt. 2 tsk. tørret timian eller oregano til dejen.

Kostfibre pr. 100 g          = 5,7 g
Kulhydrat pr. 100 g         = 40 g

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes