MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rugkernestykker

Fremgangsmåde

Kog rugkernerne i vandet i ca. 5 min. ved svag varme. Lad blandingen afkøle i 1-2 timer evt. natten over.
Tilsæt syrnet mælkeprodukt og kogende vand.
Rør gæren ud i blandingen.
Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage.
Ælt dejen godt igennem, den må gerne være lidt klistret.
Stil dejen til hævning, tildækket, et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned. Drys rugflagerne ud på bordet, og tryk dejen til en firkant ca. 20 x 25 cm og ca. 3 cm tyk oveni flagerne.
Skær dejen i 12 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir med rugflagerne opad. Lad stykkerne efterhæve i ca. 20 min.

Bag rugstykkerne ved 200⁰ C i 18-20 min. på næstøverste ovnrille.
Afkøl dem på en bagerist.

Servering
Du kan servere rugkernestykker til de fleste måltider.

Opbevaring
Du kan fryse rugkernestykker.

  • Brød,Madpakke og pålæg
  • Pr. stk.: Energi 775 g, Kulhydrat 34 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 41 g
  • 12 stk.

Ingredienser

  • 150 g knækkede eller skårne rugkerner (ca. 3 dl)
  • 3 dl vand
  • 1 dl syrnet mælkeprodukt naturel med højst 0,7 % fedt
  • ½ dl kogende vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk. flydende fedtstof
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)
  • ca. 275 g hvedemel (ca. 4½ dl)

Drys

  • 25 g rugflager (ca. 1 dl) 

Fremgangsmåde

Kog rugkernerne i vandet i ca. 5 min. ved svag varme. Lad blandingen afkøle i 1-2 timer evt. natten over.
Tilsæt syrnet mælkeprodukt og kogende vand.
Rør gæren ud i blandingen.
Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage.
Ælt dejen godt igennem, den må gerne være lidt klistret.
Stil dejen til hævning, tildækket, et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned. Drys rugflagerne ud på bordet, og tryk dejen til en firkant ca. 20 x 25 cm og ca. 3 cm tyk oveni flagerne.
Skær dejen i 12 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir med rugflagerne opad. Lad stykkerne efterhæve i ca. 20 min.

Bag rugstykkerne ved 200⁰ C i 18-20 min. på næstøverste ovnrille.
Afkøl dem på en bagerist.

Servering
Du kan servere rugkernestykker til de fleste måltider.

Opbevaring
Du kan fryse rugkernestykker.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes