MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Ærtesuppe med rejer

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg, og svits det let i fedtstoffet, uden at de bliver brune. Tilsæt bouillon, og kog løgene i ca. 10 min. Tilsæt ærterne, og kog i yderligere ca. 5 min.

Blend suppen. Tilsæt fløde, og kog suppen op. Smag til med salt og peber.

Optø rejerne, hvis de er frosne. Pres den halve citron. Krydr rejerne med citronsaft, salt og peber.

Klip karsen og vend den i. Kom rejerne i suppen lige inden servering.

Servering
Server ærtesuppe med rejer med fuldkornsbrød.

Variation
Brug kyllinge- eller skinkestrimler i stedet for rejer. Udelad så citronsaften.

  • Suppe,Varme retter
  • Pr. person: Energi 875 kJ, Kulhydrat 18 g, Fedt 5 g, Kulhydrat pr. 100 g 4 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg, kan udelades
  • 2 tsk. flydende fedtstof
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 600 g fine ærter, friske eller frosne
  • 1 dl madlavningsfløde med højst 5% fedt
  • evt. salt, hvid peber
  • 200 g rejer, friske eller frosne
  • 1/2 citron
  • 1 lille bakke karse

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg, og svits det let i fedtstoffet, uden at de bliver brune. Tilsæt bouillon, og kog løgene i ca. 10 min. Tilsæt ærterne, og kog i yderligere ca. 5 min.

Blend suppen. Tilsæt fløde, og kog suppen op. Smag til med salt og peber.

Optø rejerne, hvis de er frosne. Pres den halve citron. Krydr rejerne med citronsaft, salt og peber.

Klip karsen og vend den i. Kom rejerne i suppen lige inden servering.

Servering
Server ærtesuppe med rejer med fuldkornsbrød.

Variation
Brug kyllinge- eller skinkestrimler i stedet for rejer. Udelad så citronsaften.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes