MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Frittata

Fremgangsmåde

Skær forårsløgene i ca. 1/2 cm skiver. Gem evt. lidt grøn top til pynt.
Skær squashen i tynde skiver eller stave.
Snit spidskålen fint.
Svits grøntsagerne i fedtstoffet i ca. 3 min.
Krydr med paprika og oregano.
Pisk mælk, æg, salt og peber godt sammen.
Hæld æggemassen over grøntsagerne, og drys med ost.
Bag retten færdig i ovnen ved 200° C i 25-30 min. på næstnederste ovnrille, til æggemassen er stivnet.

Servering
Server frittata med fuldkornsbrød og f.eks. gulerodsråkost.

Variation
Du kan bruge andre grøntsager, f.eks. broccoli, bønner, ærter, gulerod, peberfrugt m.m.
Svits kolde kogte kartofler sammen med grøntsagerne, inden du kommer æggemassen over.

Tip
Brug gerne en pande, der kan gå i ovnen.
Hvis du bager frittataen færdig i et ovnfast fad, skal du smøre fadet, inden du hælder grøntsager og æggemasse i.
Du kan også stege frittataen færdig på panden. Vend den evt. ud på et grydelåg og tilbage på panden, så den bliver gennemstegt på begge sider.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 850 kJ, Kulhydrat 6 g, Fedt 12 g, Kulhydrat pr. 100 g 3 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg (ca. 150 g)
  • 1 squash (ca. 285 g)
  • 1/4 spidskål (ca. 200 g)
  • 1 tsk. flydende fedtstof
  • 1/2 tsk. stødt paprika
  • 1 tsk. tørret oregano eller 1 spsk. frisk
  • 6 æg
  • 1/2 dl mælk med højst 0,7% fedt
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 50 g revet ost med højst 17% fedt

Fremgangsmåde

Skær forårsløgene i ca. 1/2 cm skiver. Gem evt. lidt grøn top til pynt.
Skær squashen i tynde skiver eller stave.
Snit spidskålen fint.
Svits grøntsagerne i fedtstoffet i ca. 3 min.
Krydr med paprika og oregano.
Pisk mælk, æg, salt og peber godt sammen.
Hæld æggemassen over grøntsagerne, og drys med ost.
Bag retten færdig i ovnen ved 200° C i 25-30 min. på næstnederste ovnrille, til æggemassen er stivnet.

Servering
Server frittata med fuldkornsbrød og f.eks. gulerodsråkost.

Variation
Du kan bruge andre grøntsager, f.eks. broccoli, bønner, ærter, gulerod, peberfrugt m.m.
Svits kolde kogte kartofler sammen med grøntsagerne, inden du kommer æggemassen over.

Tip
Brug gerne en pande, der kan gå i ovnen.
Hvis du bager frittataen færdig i et ovnfast fad, skal du smøre fadet, inden du hælder grøntsager og æggemasse i.
Du kan også stege frittataen færdig på panden. Vend den evt. ud på et grydelåg og tilbage på panden, så den bliver gennemstegt på begge sider.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes