MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip

Fremgangsmåde

Pres hvidløg, og rør det sammen med soyasauce.
Sæt kyllingestykkerne på spyd, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir.
Pensl kødet med marinaden.
Steg dem ved 250° C i ca. 10 min.

Nudelsalat
Kog nudlerne efter anvisning på emballagen.
Skær peberfrugterne i tynde strimler.
Hak blomkålen helt fint, eller del den i små buketter.
Kom babymajs og edamamebønner i kogende vand, og kog dem i 1 min. Hæld vandet fra, og afkøl dem.
Bland grøntsager og nudler sammen.
Pres saft af 1 1/2 lime, og rør den med olie og vand. Smag til med salt og peber.
Gem den sidste halve lime til peanutdip.
Vend marinaden i nudelsalaten.

Peanutdip
Hak løget fint, og pres hvidløget.
Svits løg og hvidløg i olien i et par min., uden at det får farve.
Pres saften af 1/2 lime.
Tilsæt alle ingredienser, og lad det koge i ca. 1/2 time ved middel varme. Rør undervejs.
Dippen skal have en lidt tyk konsistens.

Servering
Server Kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip som middagsret. Du kan servere dippen kold eller varm.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 2525 kJ, Kulhydrat 52 g, Fedt 22 g, Kulhydrat pr. 100 g 12 g
  • 4 personer

Ingredienser

350 g kyllinge-inderfileter

Marinade
1 fed hvidløg
2 spsk. soyasauce
4 træspyd

Nudelsalat
1 pakke fuldkornsnudler (250 g)
1 rød peberfrugt (ca. 180 g)
1/2 lille blomkål (ca. 230 g)
1 pakke babymajs (125 g)
200 g edamame-bønner, frosne
1 1/2 lime
1 spsk. olie
1 spsk. vand
salt, peber

Peanutdip
1/2 løg (ca. 70 g)
1 fed hvidløg
2 tsk. olie
1/2 lime
50 g peanutbutter
1 lille dåse kokosmælk, light (165 g)
1 tsk. sukker
ca. 1 dl vand
salt, peber

Fremgangsmåde

Pres hvidløg, og rør det sammen med soyasauce.
Sæt kyllingestykkerne på spyd, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir.
Pensl kødet med marinaden.
Steg dem ved 250° C i ca. 10 min.

Nudelsalat
Kog nudlerne efter anvisning på emballagen.
Skær peberfrugterne i tynde strimler.
Hak blomkålen helt fint, eller del den i små buketter.
Kom babymajs og edamamebønner i kogende vand, og kog dem i 1 min. Hæld vandet fra, og afkøl dem.
Bland grøntsager og nudler sammen.
Pres saft af 1 1/2 lime, og rør den med olie og vand. Smag til med salt og peber.
Gem den sidste halve lime til peanutdip.
Vend marinaden i nudelsalaten.

Peanutdip
Hak løget fint, og pres hvidløget.
Svits løg og hvidløg i olien i et par min., uden at det får farve.
Pres saften af 1/2 lime.
Tilsæt alle ingredienser, og lad det koge i ca. 1/2 time ved middel varme. Rør undervejs.
Dippen skal have en lidt tyk konsistens.

Servering
Server Kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip som middagsret. Du kan servere dippen kold eller varm.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes