MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Lasagne, fuldkorns

Fremgangsmåde

Hak løget fint.

Skær auberginen i små tern, og skær champignonerne i skiver. Smelt fedtstoffet, og svits løgene i et par min.

Tilsæt champignon og aubergine, og svits ved høj varme til det meste af væsken er fordampet. Tilsæt og brun oksekød og presset hvidløg. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, oregano, salt og peber, og kog kødsaucen igennem i ca. 5 min.

Pisk hytteosten sammen med æg, salt og peber, og tilsæt muskatnød.

Læg et lag kødsauce i et smurt ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader ovenpå og et lag sauce. Fortsæt indtil alle ingredienserne er brugt.

Drys revet ost over retten, og bag den ved 200˚ C i ca. 25 min. på midterste ovnrille. 

Servering
Lad gerne lasagnen stå og ”trække” i ca. 5 min. inden servering. Server fuldkornslasagne med salat og evt. fuldkornsbrød til.

  • Varme retter
  • Beregnet ved 4 personer: Energi 2600 kJ, Kulhydrat 45 g, Fedt 24 g, Kulhydrat pr. 100 g 9 g
  • 4-5 personer

Ingredienser

1 løg (ca. 100 g)
1 aubergine (ca. 275 g)
1 bk. champignon (ca. 250 g)
2 tsk. flydende fedtstof
1 fed hvidløg
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 ds. flåede hakkede tomater (400 g)
1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. salt
peber

Sauce
300 g hytteost
3 æg
½ tsk. salt
peber
revet muskatnød

ca. 10-12 stk. fuldkornslasagneplader (ca. 200 g)
75 g revet mozzarella med højst 17 % fedt

Fremgangsmåde

Hak løget fint.

Skær auberginen i små tern, og skær champignonerne i skiver. Smelt fedtstoffet, og svits løgene i et par min.

Tilsæt champignon og aubergine, og svits ved høj varme til det meste af væsken er fordampet. Tilsæt og brun oksekød og presset hvidløg. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, oregano, salt og peber, og kog kødsaucen igennem i ca. 5 min.

Pisk hytteosten sammen med æg, salt og peber, og tilsæt muskatnød.

Læg et lag kødsauce i et smurt ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader ovenpå og et lag sauce. Fortsæt indtil alle ingredienserne er brugt.

Drys revet ost over retten, og bag den ved 200˚ C i ca. 25 min. på midterste ovnrille. 

Servering
Lad gerne lasagnen stå og ”trække” i ca. 5 min. inden servering. Server fuldkornslasagne med salat og evt. fuldkornsbrød til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes