MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Appelsinis

Fremgangsmåde

Tag isen ud af fryseren ca. 15 min. før brug, så det kan piskes til softice.

Skær toppen af appelsinerne, og skær forsigtigt indmaden ud. Pres ¾ dl appelsinsaft af ­indmaden fra appelsinerne.  

Pisk æggehviderne stive. Kom appelsinsaften i den rørte is, smag til med Cointreau. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i. Fyld ismassen i de 4 appelsiner, og sæt toppene på som låg. Sæt appelsinerne i fryseren i mindst 1 time.

Servering
Tag appelsinerne ud af fryseren 30-45 min. før servering. Pynt hver appelsin med citron­melisse.

Opskriftbanner

  • Dessert og kage
  • Pr. person: Energi 225 kJ, Kulhydrat 6 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • Ca. ½ l vanilleis med lavt fedindhold (ca. 250 g)
    • 4 appelsiner, heraf ¾ dl friskpresset appelsinsaft
    • 1 bg. pasteuriserede æggehvider (50 g)
    • 1 spsk. Cointreau
  • Pynt
  • citronmelisse

Fremgangsmåde

Tag isen ud af fryseren ca. 15 min. før brug, så det kan piskes til softice.

Skær toppen af appelsinerne, og skær forsigtigt indmaden ud. Pres ¾ dl appelsinsaft af ­indmaden fra appelsinerne.  

Pisk æggehviderne stive. Kom appelsinsaften i den rørte is, smag til med Cointreau. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i. Fyld ismassen i de 4 appelsiner, og sæt toppene på som låg. Sæt appelsinerne i fryseren i mindst 1 time.

Servering
Tag appelsinerne ud af fryseren 30-45 min. før servering. Pynt hver appelsin med citron­melisse.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes