MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Syltede drueagurker

Fremgangsmåde

1. dag:

Vask drueagurkerne, prik og læg dem i saltlagen i 24 timer.

2. dag:

Tør drueagurkerne godt af og læg dem i rene glas.

Bring eddike i kog med vand, sukker, løg og krydderier og smag til med sødemiddel. Lagen kan tilsættes konserveringsmiddel.

Hæld lagen over agurkerne, og luk glas­sene straks.

  • Syltning
  • Pr. portion (ca. 50 g): Energi 25 kJ, Kulhydrat 1 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 2 g
  • Ca. 1,5 l

Ingredienser

    • 1 kg drueagurker, mellemstore
    • Saltlage
    • 2 l vand
    • 100 g salt
  • Eddikelage
  • 8 dl eddike
  • 2 dl vand
  • 100 g sukker
  • 8 skalotteløg
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk. asieblanding
  • sødemiddel svarende til ca. 100 g sukker
  • evt. konserveringsmiddel

Fremgangsmåde

1. dag:

Vask drueagurkerne, prik og læg dem i saltlagen i 24 timer.

2. dag:

Tør drueagurkerne godt af og læg dem i rene glas.

Bring eddike i kog med vand, sukker, løg og krydderier og smag til med sødemiddel. Lagen kan tilsættes konserveringsmiddel.

Hæld lagen over agurkerne, og luk glas­sene straks.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes