MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bagte figner med orangecreme

Fremgangsmåde

Skær to snit på kryds i toppen af fignerne. Pres lidt på siderne, så frugterne åbner sig.

Hak pecannødderne. Riv ¼ tsk. skal af appelsinen og pres saften ud. Bland nødder, appelsinskal og 1 spsk. appelsinsaft med fromage frais og margarine. Smag til med sødemiddel.

Fordel blandingen i fignerne og stil dem i et ovnfast fad. Bag frugterne ved 200° C i 15-20 min. til toppen er gylden, og de er bagte.

Orangecreme

Riv ¼ tsk. skal af appelsinen og pres lidt af saften ud. Rør fromage frais med appelsinskal og 1 spsk. saft. Tilsæt Grand Marnier og honning.

Servering
Server Bagte figner med orangecreme som dessert.

Alternativ
Anvend hasselnødder eller mandler i stedet for pecannødder

  • Dessert og kage
  • Pr. person: Energi 546 kJ, Kulhydrat 16 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 16 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 4 friske figner (ca. 150 g
    • 25 g pecannødder
    • ½ appelsin, usprøjtet
    • 2 spsk. fromage frais
    • 1 tsk. flydende margarine
    • sødemiddel svarende til ca. 10 g sukker
  • Orangecreme
  • ½ appelsin, usprøjtet
  • 100 g fromage frais
  • 1 spsk. Grand Marnier, kan udelades
  • 2 tsk. flydende honning

Fremgangsmåde

Skær to snit på kryds i toppen af fignerne. Pres lidt på siderne, så frugterne åbner sig.

Hak pecannødderne. Riv ¼ tsk. skal af appelsinen og pres saften ud. Bland nødder, appelsinskal og 1 spsk. appelsinsaft med fromage frais og margarine. Smag til med sødemiddel.

Fordel blandingen i fignerne og stil dem i et ovnfast fad. Bag frugterne ved 200° C i 15-20 min. til toppen er gylden, og de er bagte.

Orangecreme

Riv ¼ tsk. skal af appelsinen og pres lidt af saften ud. Rør fromage frais med appelsinskal og 1 spsk. saft. Tilsæt Grand Marnier og honning.

Servering
Server Bagte figner med orangecreme som dessert.

Alternativ
Anvend hasselnødder eller mandler i stedet for pecannødder

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes