MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Blommemarmelade

Fremgangsmåde

Skyl blommerne, halvér, udsten og skær dem i mindre stykker. Pres den halve citron. Kog blommer, vand og citronsaft i ca. 10 min. med låg.

Rør rød melatin ud i vandet og tilsæt det under oprøring. Kog marmeladen i yderligere 2 minutter.

Smag blandingen til med søde­middel. Hæld marmeladen på rene glas og luk dem straks.

  • Syltning
  • Pr. spsk. (15 g): Energi 25 kJ, Kulhydrat 1 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • Ca. 5 dl

Ingredienser

  • 500 g blommer f.eks. Victoria, Opal,
  • sveskeblommer
  • 1 dl vand
  • ½ citron
  • 1 tsk. Rød Melatin
  • ½ dl vand
  • sødemiddel svarende til ca. 75 g sukker

Fremgangsmåde

Skyl blommerne, halvér, udsten og skær dem i mindre stykker. Pres den halve citron. Kog blommer, vand og citronsaft i ca. 10 min. med låg.

Rør rød melatin ud i vandet og tilsæt det under oprøring. Kog marmeladen i yderligere 2 minutter.

Smag blandingen til med søde­middel. Hæld marmeladen på rene glas og luk dem straks.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes