MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bradepandebrød med fuldkorn

Fremgangsmåde

Lun vandet. Rør alle ingredienserne sammen – dejen skal være lidt klistret.

Fordel dejen i en bradepande (ca. 20x30 cm) med bagepapir. Fugt dejskraberen eller hænderne med vand, hvis dejen klistrer fast, når den trykkes ud i formen.

Dæk med plastfilm og stil det i køleskabet i 6 – 12 timer.

Prik evt. med en gaffel, og sæt brødet i en kold ovn. Tænd på 200° C og bag brødet i ca. 35 min. Afkøl det ud på en rist.

Servering 
Du kan servere bradepandebrød med fuldkorn til morgenmad, i madpakken f.eks. som ”brødhapsere" eller sandwich og som tilbehør til varm mad.

Opbevaring 
Du kan fryse bradepandebrød med fuldkorn.

Tip
Du kan tilsætte 50 g sesamfrø eller 50 g hørfrø til dejen. 1 tsk. rosmarin og 50 g soltørrede tomater i små stykker kan også røres i.
Brug andre typer af fuldkornsmel f.eks. fuldkornshvedemel, grahamsmel, usigtet speltmel. Halvdelen af melet skal gerne være fuldkornsmel.

  • Brød,Madpakke og pålæg
  • Pr. stk./skive ved 20 stk. á 42 g: Energi 400 kJ, Kulhydrat 17 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 42 g
  • Ca. 20 stk./skiver

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 10 g gær
  • 2 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
  • 1 spsk. flydende fedtstof
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 125 g fuldkornsdurummel (ca. 2 dl)
  • 125 g rugmel (ca. 2 dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde

Lun vandet. Rør alle ingredienserne sammen – dejen skal være lidt klistret.

Fordel dejen i en bradepande (ca. 20x30 cm) med bagepapir. Fugt dejskraberen eller hænderne med vand, hvis dejen klistrer fast, når den trykkes ud i formen.

Dæk med plastfilm og stil det i køleskabet i 6 – 12 timer.

Prik evt. med en gaffel, og sæt brødet i en kold ovn. Tænd på 200° C og bag brødet i ca. 35 min. Afkøl det ud på en rist.

Servering 
Du kan servere bradepandebrød med fuldkorn til morgenmad, i madpakken f.eks. som ”brødhapsere" eller sandwich og som tilbehør til varm mad.

Opbevaring 
Du kan fryse bradepandebrød med fuldkorn.

Tip
Du kan tilsætte 50 g sesamfrø eller 50 g hørfrø til dejen. 1 tsk. rosmarin og 50 g soltørrede tomater i små stykker kan også røres i.
Brug andre typer af fuldkornsmel f.eks. fuldkornshvedemel, grahamsmel, usigtet speltmel. Halvdelen af melet skal gerne være fuldkornsmel.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes