MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Broccoli-løgtærte

Fremgangsmåde

Ælt eller rør ingredienserne til dejen godt sammen. Dejen skal være blød. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 22 cm), og stil den i køleskab i ca. 1 time.

Hak løgene.Skær broccolien i små buketter, kom dem i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i ca. 5 min. og afdryp dem.

Prik tærtedejen med en gaffel og forbag den ved 200° C i ca. 10 min. på midterste ovnrille.

Pisk æg, fromage frais, mælk, ost, spidskommen, salt og peber sammen. Fordel grøntsagerne på tærtebunden og hæld æggemassen over. 

Bag tærten i ca. 35 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Servering
Server broccoli-løgtærte som frokostret med gulerodsråkost og evt. fuldkornsbrød til.

Se opskriften "Gulerodsråkost"

Som aftensmad rækker tærten til ca. 4 pers.

Alternativ
Anvend blomkål eller grønne bønner i stedet for broccoli. Rødløg, forårsløg eller porre kan erstatte løg.

Du kan bruge reven muskatnød og udelade stødt spidskommen.

  • Vegetar,Varme retter
  • Pr. person v. 4 personer: Energi 1950 kJ, Kulhydrat 49 g, Fedt 18 g, Kulhydrat pr. 100 g 13 g. Pr. person v. 6 personer: Energi 1300 kJ, Kulhydrat 33 g, Fedt 12 g, Kulhydrat pr. 100 g 13 g
  • 4-6 personer

Ingredienser

    • Dej 
    • 100 g fromage frais
    • 2 spsk. flydende fedtstof
    • 60 g grahamsmel (ca. 1 dl)
    • 100 g hvedemel (ca. 1 ¾ dl)
    • ½ tsk. salt
  • Fyld 
  • 2 store løg (ca. 200 g)
  • ½ bdt. broccoli (ca. 200 g)
  • 2 æg
  • 100 g fromage frais
  • ½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • 50 g revet ost med højst 17 % fedt
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • peber

Fremgangsmåde

Ælt eller rør ingredienserne til dejen godt sammen. Dejen skal være blød. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 22 cm), og stil den i køleskab i ca. 1 time.

Hak løgene.Skær broccolien i små buketter, kom dem i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i ca. 5 min. og afdryp dem.

Prik tærtedejen med en gaffel og forbag den ved 200° C i ca. 10 min. på midterste ovnrille.

Pisk æg, fromage frais, mælk, ost, spidskommen, salt og peber sammen. Fordel grøntsagerne på tærtebunden og hæld æggemassen over. 

Bag tærten i ca. 35 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Servering
Server broccoli-løgtærte som frokostret med gulerodsråkost og evt. fuldkornsbrød til.

Se opskriften "Gulerodsråkost"

Som aftensmad rækker tærten til ca. 4 pers.

Alternativ
Anvend blomkål eller grønne bønner i stedet for broccoli. Rødløg, forårsløg eller porre kan erstatte løg.

Du kan bruge reven muskatnød og udelade stødt spidskommen.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes