MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Brunchpandekager med havre

Fremgangsmåde

Sæt havregrynene i blød i mælken i ca. 15 min. Pisk mel, æg, sukker, natron, kardemomme og salt i. Tilsæt fedtstoffet, og pisk dejen helt glat.

Fordel knap ½ dl dej på en stegepande og steg i 2-3 min. Vend pandekagen og steg færdig på den anden side. 

Hvis stegepanden har teflonbelægning, behøves ikke ekstra fedtstof. Bag i alt 14 små pandekager.

Servering
Server brunchpandekager med havre til brunch eller til et mellemmåltid.

Alternativ
Brunchpandekager med blåbær 100 g blåbær, gerne frosne, vendes i dejen, inden pandekagerne bages.

1 dl mælk kan erstattes af 1 dl lys pilsner.

  • Morgenmad
  • Pr. stk.: Energi 300 kJ, Kulhydrat 8 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 23 g
  • 14 stk.

Ingredienser

  • 2½ dl finvalsede havregryn (ca. 75 g)
  • 2½ dl mælk med højst 0,7 % fedt, gerne kærnemælk
  • 1 dl hvedemel (ca. 60 g)
  • 2 æg
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1 knsp. salt
  • 2 spsk. flydende fedtstof

Fremgangsmåde

Sæt havregrynene i blød i mælken i ca. 15 min. Pisk mel, æg, sukker, natron, kardemomme og salt i. Tilsæt fedtstoffet, og pisk dejen helt glat.

Fordel knap ½ dl dej på en stegepande og steg i 2-3 min. Vend pandekagen og steg færdig på den anden side. 

Hvis stegepanden har teflonbelægning, behøves ikke ekstra fedtstof. Bag i alt 14 små pandekager.

Servering
Server brunchpandekager med havre til brunch eller til et mellemmåltid.

Alternativ
Brunchpandekager med blåbær 100 g blåbær, gerne frosne, vendes i dejen, inden pandekagerne bages.

1 dl mælk kan erstattes af 1 dl lys pilsner.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes