MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bulgursalat

Fremgangsmåde

Tilbered bulguren efter emballagens anvisning og afkøl den.

Skær peberfrugten i små tern. Skær tomaterne i små tern eller både. Snit forårsløgene fint. Skræl guleroden og riv den groft. Snit savojkålen fint. Hak persillen fint.

Bland bulgur, peberfrugt, tomat, forårsløg, gulerod, savojkål og persille sammen.

Bland olie, vand og citronsaft sammen til en marinade. Smag marinaden til med salt, peber og sødemiddel. Hæld marinaden over salaten.

Lad salaten trække i ca. 1 time inden servering.

Servering
Bulgursalat kan serveres til lammekød, kylling og kalkun.

Opskriftbanner

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 675 kJ, Kulhydrat 24 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 12 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 1½ dl bulgur - gerne fuldkorn (ca. 100 g)
    • 1 gul peberfrugt (ca. 125 g)
    • 2 tomater (ca. 150 g)
    • 3 forårsløg (ca. 60 g)
    • 1 stor gulerod (ca. 100 g)
    • 4 blade savojkål (ca. 100 g)
    • ½ bdt. persille
  • Marinade
  • 1 spsk. olie
  • 2 spsk. vand
  • saften af ½ citron (ca. ½ dl)
  • salt, peber
  • sødemiddel efter smag

Fremgangsmåde

Tilbered bulguren efter emballagens anvisning og afkøl den.

Skær peberfrugten i små tern. Skær tomaterne i små tern eller både. Snit forårsløgene fint. Skræl guleroden og riv den groft. Snit savojkålen fint. Hak persillen fint.

Bland bulgur, peberfrugt, tomat, forårsløg, gulerod, savojkål og persille sammen.

Bland olie, vand og citronsaft sammen til en marinade. Smag marinaden til med salt, peber og sødemiddel. Hæld marinaden over salaten.

Lad salaten trække i ca. 1 time inden servering.

Servering
Bulgursalat kan serveres til lammekød, kylling og kalkun.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes