MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bulgursalat - fuldkorn

Fremgangsmåde

Tilbered bulguren efter anvisningen på emballagen og afkøl den.

Snit spidskålen fint. Skær fenniklen i små tern. Optø bønnerne, hvis de er frosne og skær dem i mindre stykker. Kog bønnerne i ca. 2 min.

Skær rødløget i små tern. Hak persillen fint. Bland grøntsager og fuldkornsbulgur sammen.

Pisk olie, eddike, vand og citronsaft og smag til med sødemiddel, salt og peber.

Hæld marinaden over salaten, og lad den trække i køleskabet i ca. 1 time inden servering.

Servering
Server Bulgursalat sammen med Kyllingebryst med spinat og soltørrede tomater og evt. brød.

Tip
Du kan servere Bulgursalat som frokostret evt. i madpakken. Tilsæt evt. en rest kylling eller skinke i tern.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 1100 kJ, Kulhydrat 38 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 11 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 2½ dl fuldkornsbulgur (ca. 200 g)
    • 1/4 spidskål (ca. 200 g)
    • ½ fennikel (ca. 100 g)
    • 200 g bønner, friske eller frosne
    • 1 rødløg (ca. 100 g)
    • ½ bdt. persille
  • Marinade
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • ½ dl vand
  • saft af ½ citron
  • Evt. flydende sødemiddel efter smag
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Tilbered bulguren efter anvisningen på emballagen og afkøl den.

Snit spidskålen fint. Skær fenniklen i små tern. Optø bønnerne, hvis de er frosne og skær dem i mindre stykker. Kog bønnerne i ca. 2 min.

Skær rødløget i små tern. Hak persillen fint. Bland grøntsager og fuldkornsbulgur sammen.

Pisk olie, eddike, vand og citronsaft og smag til med sødemiddel, salt og peber.

Hæld marinaden over salaten, og lad den trække i køleskabet i ca. 1 time inden servering.

Servering
Server Bulgursalat sammen med Kyllingebryst med spinat og soltørrede tomater og evt. brød.

Tip
Du kan servere Bulgursalat som frokostret evt. i madpakken. Tilsæt evt. en rest kylling eller skinke i tern.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes