MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bønnesalat

Fremgangsmåde

Hæld lagen fra bønnerne, og skyld dem i koldt vand.

Skær kartoflerne i skiver. Del broccolien i små buketter, og kog dem i letsaltet vand i ca. 2 min.

Pil rødløget, halver det og skær det i skiver. Bland alle ingredienserne forsigtigt sammen.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend den i salaten.

Kog æggene, pil og skær dem i både. Pynt bønnesalaten med æggene.

Servering
Server bønnesalat som frokostret med groft brød til.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 1325 kJ, Kulhydrat 31 g, Fedt 12 g, Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 1 ds. kidneybønner i saltlage (ca. 240 g kidneybønner)
    • 5 kogte kolde kartofler (ca. 375 g)
    • 1 bundt broccoli (ca. 300 g)
    • 1 rødløg (ca.100 g)
    • 1 dl. grofthakket persille, evt. frossen
    • 10 sorte oliven (ca. 50 g)
    • Marinade
    • 2 tsk. olie, gerne olivenolie
    • 2 spsk. rødvinseddike
    • 1 spsk. vand
    • 1 fed hvidløg
    • salt, peber
  • Pynt
  • 2 æg

Fremgangsmåde

Hæld lagen fra bønnerne, og skyld dem i koldt vand.

Skær kartoflerne i skiver. Del broccolien i små buketter, og kog dem i letsaltet vand i ca. 2 min.

Pil rødløget, halver det og skær det i skiver. Bland alle ingredienserne forsigtigt sammen.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend den i salaten.

Kog æggene, pil og skær dem i både. Pynt bønnesalaten med æggene.

Servering
Server bønnesalat som frokostret med groft brød til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes