Grove burgerboller

Brød

Grove burgerboller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

800/190

kJ/kcal

Energi

34

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

6

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

45

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 stk.

3 dl vand

50 g gær

3 dl kærnemælk

2 tsk. sukker

250 g fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)

250 g rugmel (ca. 5 dl)

2 spsk. olie

1 tsk. salt

500 g hvedemel (ca. 8½ dl)

Sådan gør du

Lun vandet, og udrør gæren i det. Tilsæt kærnemælk, sukker, groft mel, olie og salt. Tilsæt hvedemelet – hold evt. lidt tilbage.

Ælt dejen grundigt, og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 min.

Slå dejen ned, og form den til 20 boller. Tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

Bag dem ved 200° C i ca. 15 min. Afkøl bollerne på en bagerist.

Servering

Server grove burgerboller i madpakken med f.eks. rygeostsalat eller skinkesalat.

Bollerne er også lækre til burgere med hakkebøf, salat m.m.

 

Tip

Erstat kærnemælken med syrnet mælkeprodukt med højst 1,5% fedt.

Du kan bage 24 almindelige boller af portionen. Hver bolle indeholder så 25 g kulhydrat.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.