MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Nøddebrød

Fremgangsmåde

Kog vandet og hæld det over havregrynene. Afkøl blandingen. Hak nødderne. Rist dem evt. på en tør pande, til de begynder at blive lysebrune.

Lun æblejuicen og opløs gæren i den. Hæld det i den afkølede havreblanding. Tilsæt krydderier, nødder og mel, hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt sammen. Stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Slå dejen ned og del den i to dele, der formes til brød. De kan være runde, aflange, flettede eller i form. Lad brødene efterhæve i ca. 20 min.

Pensl dem og bag ved 200° C i ca. 30 min. på næstnederste rille i ovnen.

Servering
Server nøddebrød til et mellemmåltid.

Opbevaring
Brødet kan fryses.

  • Brød
  • Pr. skive (ca. 55 g): Energi 775 kJ, Kulhydrat 32 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 57 g
  • 2 stk. á 10 skiver

Ingredienser

    • 4 dl vand
    • 100 g havregryn, grovvalsede (ca. 3 dl)
    • 100 g nødder, gerne forskellige slags f.eks. hasselnød, valnød, paranød
    • 2 dl æblejuice (1 brik)
    • 50 g gær
    • 1½ tsk. salt
    • ½ tsk. stødt ingefær
    • ¼ tsk. stødt nellike
    • 200 g grahamsmel (ca. 3 dl)
    • ca. 550 g hvedemel (ca. 9 dl)
  • Pensling
  • mælk, syrnet mælkeprodukt eller æg

Fremgangsmåde

Kog vandet og hæld det over havregrynene. Afkøl blandingen. Hak nødderne. Rist dem evt. på en tør pande, til de begynder at blive lysebrune.

Lun æblejuicen og opløs gæren i den. Hæld det i den afkølede havreblanding. Tilsæt krydderier, nødder og mel, hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt sammen. Stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Slå dejen ned og del den i to dele, der formes til brød. De kan være runde, aflange, flettede eller i form. Lad brødene efterhæve i ca. 20 min.

Pensl dem og bag ved 200° C i ca. 30 min. på næstnederste rille i ovnen.

Servering
Server nøddebrød til et mellemmåltid.

Opbevaring
Brødet kan fryses.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes