MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Madbrød, rundt

Fremgangsmåde

Hæld havregrynene over med kogende vand. Afkøl grynene.

Rør gæren ud i vand, og tilsæt herefter havregrød og salt. Tilsæt hvid hvedemel og hvedemel – hold lidt af hvedemelet tilbage.

Lad dejen forhæve tildækket i ca. 45 min. Slå herefter dejen ned, ælt den igennem og form den til et stort brød.

Sæt brødet på en bageplade og lad det efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl brødet med vand inden bagning, drys med sesamfrø.

Bag madbrødet i ca. 30 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Lad det køle af på en bagerist.

Alternativ
Dejen kan deles i 10 stykker og formes til store boller. Bollerne bages i ca. 15-20 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Opskriftbanner

  • Brød
  • Pr. skive (ca. 50 g): Energi 400 kJ, Kulhydrat 18 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 38 g
  • 20 skiver

Ingredienser

    • 60 g havregryn (ca. 2 dl)
    • 2 dl kogende vand
    • ½ pk. gær (25 g)
    • 3 dl lunkent vand
    • ½ tsk. salt
    • 125 g hvid hvedemel (ca. 2 dl)
    • 300-350 g hvedemel (ca. 5-6 dl)
  • Pynt
  • 1 spsk. sesamfrø (ca. 10 g)

Fremgangsmåde

Hæld havregrynene over med kogende vand. Afkøl grynene.

Rør gæren ud i vand, og tilsæt herefter havregrød og salt. Tilsæt hvid hvedemel og hvedemel – hold lidt af hvedemelet tilbage.

Lad dejen forhæve tildækket i ca. 45 min. Slå herefter dejen ned, ælt den igennem og form den til et stort brød.

Sæt brødet på en bageplade og lad det efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl brødet med vand inden bagning, drys med sesamfrø.

Bag madbrødet i ca. 30 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Lad det køle af på en bagerist.

Alternativ
Dejen kan deles i 10 stykker og formes til store boller. Bollerne bages i ca. 15-20 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes