MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Frikadeller med champignon

Fremgangsmåde

Rens champignonerne, hak dem fint og svits dem på en tør pande. Si væden fra champignonerne fra. Smuldr brødet og udblød det i de sammenpiskede æg i ca. 5 min.

Pil og hak løget. Hak persillen. Bland alle ingredienserne til en fast fars.

Form farsen til frikadeller, og steg dem i fedtstoffet på en pande. Tag frikadellerne af panden, lige når de er stegt.

Servering 
Server champignonfrikadeller f.eks. med fuldkornsris i tomatsovs.

Alternativ
Frikadellerne kan fryses.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. frikadelle: Energi 250 kJ, Kulhydrat 4 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 12 stk.

Ingredienser

  • 1 stor bk. champignon (ca. 500 g)
  • 3 skiver grahamsbrød uden skorpe (ca. 75 g)
  • eller 1½ dl finvalsede havregryn (ca. 45 g)
  • 2 æg
  • 1 lille løg (ca. 50 g)
  • ½ bdt. persille
  • ½ tsk. tørret merian
  • 1-1½ tsk. salt
  • peber
  • 2 spsk. fedtstof til stegning

Fremgangsmåde

Rens champignonerne, hak dem fint og svits dem på en tør pande. Si væden fra champignonerne fra. Smuldr brødet og udblød det i de sammenpiskede æg i ca. 5 min.

Pil og hak løget. Hak persillen. Bland alle ingredienserne til en fast fars.

Form farsen til frikadeller, og steg dem i fedtstoffet på en pande. Tag frikadellerne af panden, lige når de er stegt.

Servering 
Server champignonfrikadeller f.eks. med fuldkornsris i tomatsovs.

Alternativ
Frikadellerne kan fryses.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes