MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Chili con carne

Fremgangsmåde

Halver løget og skær det i tern. Hak hvidløg fint. Fjern kerner fra chilipebre og skær dem i små stykker. Skær persilleroden i tynde stave. Skær bladselleri i mindre stykker.

Smelt fedtstoffet og svits løg og hvidløg i et par min. Brun derefter kødet. Tilsæt bønner i chilisauce og krydderier og lad det simre i ca. 15 min.

Tilsæt evt. lidt vand. Hak chokoladen fint.

Kom persillerødder, bladselleri og chokolade i, og lad retten simre i yderligere 10 min. Smag til med salt og peber.

Servering
Server chili con carne med fuldkornsbrød eller -tortilla og salat.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1525 kJ, Kulhydrat 24 g, Fedt 15 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 friske hele røde chilipebre, efter smag
  • 1 stor persillerod (ca. 300 g)
  • 3 stængler bladselleri (ca. 100 g)
  • 2 tsk. flydende fedtstof
  • 400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
  • 1 dåse brune bønner i chilisauce (ca. 400 g)
  • 2 laurbærblade, kan udelades
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • 20 g mørk chokolade med mindst 70 % kakao
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Halver løget og skær det i tern. Hak hvidløg fint. Fjern kerner fra chilipebre og skær dem i små stykker. Skær persilleroden i tynde stave. Skær bladselleri i mindre stykker.

Smelt fedtstoffet og svits løg og hvidløg i et par min. Brun derefter kødet. Tilsæt bønner i chilisauce og krydderier og lad det simre i ca. 15 min.

Tilsæt evt. lidt vand. Hak chokoladen fint.

Kom persillerødder, bladselleri og chokolade i, og lad retten simre i yderligere 10 min. Smag til med salt og peber.

Servering
Server chili con carne med fuldkornsbrød eller -tortilla og salat.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes