MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Græskarsuppe

Fremgangsmåde

Hak løgene fint.

Pil hvidløg, og hak dem fint. Del hokkaidoen. Fjern kernerne, og skær hokkaido-kødet i tern. Skær gulerødderne i skiver.

Varm fedtstoffet op, tilsæt karrypasta, og svits derefter løg, hvidløg, gulerødder og hokkaido i et par min.

Tilsæt grøntsagsbouillon, kokosmælk, gule flækærter og laurbærblade, og lad suppen småkoge i ca. ½ time med låg.

Tag laurbærbladene op.

Blend suppen.

Smag til med vineddike, salt og peber.

Rist kokosmelet.

Servering
Server græskarsuppe med ristet kokosmel og evt. fuldkornsbrød til.

  • Suppe,Varme retter,Vegetar
  • Pr. Person: Energi 1350 kJ, Kulhydrat 41 g, Fedt 8 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 4 Personer

Ingredienser

  • 2 løg (ca. 200 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 hokkaido (ca. 900 g)
  • 2 gulerødder (ca. 125 g)
  • 2 tsk. flydende fedtstof
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 lille dåse kokosmælk light (165 ml)
  • 150 g flækkede gule ærter
  • 2 laurbærblade
  • ½-1 spsk. vineddike
  • salt, peber

Pynt

  • kokosmel

Fremgangsmåde

Hak løgene fint.

Pil hvidløg, og hak dem fint. Del hokkaidoen. Fjern kernerne, og skær hokkaido-kødet i tern. Skær gulerødderne i skiver.

Varm fedtstoffet op, tilsæt karrypasta, og svits derefter løg, hvidløg, gulerødder og hokkaido i et par min.

Tilsæt grøntsagsbouillon, kokosmælk, gule flækærter og laurbærblade, og lad suppen småkoge i ca. ½ time med låg.

Tag laurbærbladene op.

Blend suppen.

Smag til med vineddike, salt og peber.

Rist kokosmelet.

Servering
Server græskarsuppe med ristet kokosmel og evt. fuldkornsbrød til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes