MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Grødchips

Fremgangsmåde

Bland havregryn, vand og salt i en tykbundet gryde og kog havregrøden i 3-4 min. under omrøring. Lad den afkøle lidt.

Smør grøden ud i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir, og drys med krydderier efter egen smag.

Bag grødpladen ved 175˚ C varmluft i ca. 60 min. på midterste ovnrille. Træk bagepapiret af og lad grødpladen afkøle på en bagerist

Bræk den derefter i ca. 30 stykker.

Servering
Server grødchips med f.eks. salsa eller hjemmelavet dip af fromage frais og friske krydderurter.

Tip
Lav dobbelt portion havregrød og bag begge plader sammen i ovnen ved varmluft.

Opbevaring
Grødchips opbevares i lufttæt beholder.

  • Snack og mellemmåltid
  • Pr. stk.: Energi 40 kJ, Kulhydrat 1 g, Fedt 0 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 30 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl havregryn, finvalsede (ca. 75 g)
  • 5 dl vand
  • ½ tsk. groft salt
  • Krydderier f,eks, paprika, chili, peber, tørret oregano

Fremgangsmåde

Bland havregryn, vand og salt i en tykbundet gryde og kog havregrøden i 3-4 min. under omrøring. Lad den afkøle lidt.

Smør grøden ud i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir, og drys med krydderier efter egen smag.

Bag grødpladen ved 175˚ C varmluft i ca. 60 min. på midterste ovnrille. Træk bagepapiret af og lad grødpladen afkøle på en bagerist

Bræk den derefter i ca. 30 stykker.

Servering
Server grødchips med f.eks. salsa eller hjemmelavet dip af fromage frais og friske krydderurter.

Tip
Lav dobbelt portion havregrød og bag begge plader sammen i ovnen ved varmluft.

Opbevaring
Grødchips opbevares i lufttæt beholder.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes