MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Squashbrød med hvide bønner

Fremgangsmåde

Skyl og afdryp bønnerne i en sigte.

Skær løget i mindre stykker.

Blend bønner og løg med halvdelen af vandet.

Riv squashen groft, eller blend den sammen med løg og hvide bønner.

Hak persillen, hvis den er frisk. Frossen persille optøs. Du kan også blende persillen med.

Lun resten af vandet, og rør gæren ud i det.
Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage.
Ælt dejen godt igennem. Den må gerne være lidt klistret.

Dæk skålen med plastfilm, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned, og form den til 2 brød, der efterhæver i ca. 30 min.

Pensl brødene med syrnet mælkeprodukt, og drys med græskarkerner. Hak evt. kernerne groft.

Bag brødene ved 200° C i ca. 35 min. på næstnederste ovnrille.

Afkøl brødene på en bagerist.

Servering
Server squashbrød med hvide bønner som madbrød f.eks. til suppe.

Tip
Du kan anvende 100 g tørrede hvide bønner i stedet for 1 dåse eller karton. Tilbered dem efter anvisningen på emballagen.

Variation
Kikærter kan erstatte hvide bønner. Du kan også erstatte squash med gulerod eller pastinak. Brug lidt mindre mel, så dejen ikke bliver for tør.

Du kan også bage squashbrødet med græskar i stedet for squash. Så får brødet en flot orange farve.

  • Brød
  • Pr. skive (ca. 50g): Energi 500 kJ, Kulhydrat 20 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 39 g
  • 2 brød

Ingredienser

  • 1 dåse eller karton hvide bønner f.eks. cannellino-bønner (ca. 230 g udblødte, kogte bønner)
  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 3 dl vand
  • 1 squash (ca. 285 g)
  • 1 dl persille, frisk eller frossen
  • 1 pk. gær
  • 1 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 50 g græskarkerner
  • 550 g fuldkornsdurummel (ca. 9 dl)
  • ca. 550 g hvedemel (ca. 9 dl)

Pensling og pynt

  • syrnet mælkeprodukt
  • græskarkerner

Fremgangsmåde

Skyl og afdryp bønnerne i en sigte.

Skær løget i mindre stykker.

Blend bønner og løg med halvdelen af vandet.

Riv squashen groft, eller blend den sammen med løg og hvide bønner.

Hak persillen, hvis den er frisk. Frossen persille optøs. Du kan også blende persillen med.

Lun resten af vandet, og rør gæren ud i det.
Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage.
Ælt dejen godt igennem. Den må gerne være lidt klistret.

Dæk skålen med plastfilm, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned, og form den til 2 brød, der efterhæver i ca. 30 min.

Pensl brødene med syrnet mælkeprodukt, og drys med græskarkerner. Hak evt. kernerne groft.

Bag brødene ved 200° C i ca. 35 min. på næstnederste ovnrille.

Afkøl brødene på en bagerist.

Servering
Server squashbrød med hvide bønner som madbrød f.eks. til suppe.

Tip
Du kan anvende 100 g tørrede hvide bønner i stedet for 1 dåse eller karton. Tilbered dem efter anvisningen på emballagen.

Variation
Kikærter kan erstatte hvide bønner. Du kan også erstatte squash med gulerod eller pastinak. Brug lidt mindre mel, så dejen ikke bliver for tør.

Du kan også bage squashbrødet med græskar i stedet for squash. Så får brødet en flot orange farve.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes