MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Farsbrød med grøntsager

Fremgangsmåde

Udblød havregrynene i mælken. Tilsæt skinkekød, fintrevet løg, timian, salt og peber, og farsen røres sammen. Skræl persilleroden og riv den groft. Skær bønnerne i små stykker på ca. 1 cm.

Kog persilleroden og bønnerne i letsaltet vand i 3-5 min. Afdryp og afkøl dem herefter. Rør de kogte grøntsager og majskerner i farsen.

Læg farsen i et smurt ovnfast fad og form den til et brød. Smør tomatpuréen over farsbrødet.

Bag farsbrødet i en 200° C varm ovn i ca. 30 min. på næstnederste ovnrille.

Servering
Server farsbrød med grøntsager med hasselbackkartofler og evt. salat eller coleslaw til.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1175 kJ, Kulhydrat 17 g, Fedt 12 g, Kulhydrat pr. 100 g 7 g
  • 2 personer

Ingredienser

  • 200 g hakket skinkekød med højst
  • 10 % fedt
  • ½ dl havregryn (ca. 15 g)
  • ½ dl mælk
  • ½ løg (ca. 30 g)
  • ¼ tsk. tørret timian
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • ½ persillerod (ca. 75 g)
  • 50 g grønne bønner
  • 1 dl majskerner (ca. 50 g)
  • 1 spsk. tomatpuré 

 

Fremgangsmåde

Udblød havregrynene i mælken. Tilsæt skinkekød, fintrevet løg, timian, salt og peber, og farsen røres sammen. Skræl persilleroden og riv den groft. Skær bønnerne i små stykker på ca. 1 cm.

Kog persilleroden og bønnerne i letsaltet vand i 3-5 min. Afdryp og afkøl dem herefter. Rør de kogte grøntsager og majskerner i farsen.

Læg farsen i et smurt ovnfast fad og form den til et brød. Smør tomatpuréen over farsbrødet.

Bag farsbrødet i en 200° C varm ovn i ca. 30 min. på næstnederste ovnrille.

Servering
Server farsbrød med grøntsager med hasselbackkartofler og evt. salat eller coleslaw til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes