MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Farsbrød med rosenkål

Fremgangsmåde

Overhæld rosenkålene med kogende vand og lad dem trække i vandet i ca. 5 min. Afkøl rosenkålene, skær dem herefter i kvarte.

Pil og hak løget fint - eller riv det på et råkostjern. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rør skinkekødet med havregryn, mælk, karry, soja, salt og peber. Kom gulerødder og rosenkål i farsen, og bland det hele godt.

Læg farsen i et smurt fad og form den til et brød. Bag farsbrødet i ca. 1 time ved 200ºC på næstnederste rille.

Servering
Server farsbrød med rosenkål med 1 hasselbackkartoffel og orange hvidkålssalat.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1000 kJ, Kulhydrat 15 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g 6 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 300 g rosenkål
  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 2 gulerødder (ca. 150 g)
  • 400 g hakket skinkekød med højst 10 % fedt
  • 1 dl havregryn (ca. 30 g)
  • 1 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. soja
  • 1 tsk. salt
  • peber

Fremgangsmåde

Overhæld rosenkålene med kogende vand og lad dem trække i vandet i ca. 5 min. Afkøl rosenkålene, skær dem herefter i kvarte.

Pil og hak løget fint - eller riv det på et råkostjern. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rør skinkekødet med havregryn, mælk, karry, soja, salt og peber. Kom gulerødder og rosenkål i farsen, og bland det hele godt.

Læg farsen i et smurt fad og form den til et brød. Bag farsbrødet i ca. 1 time ved 200ºC på næstnederste rille.

Servering
Server farsbrød med rosenkål med 1 hasselbackkartoffel og orange hvidkålssalat.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes