MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fastelavnsboller med abrikos og citroncreme

Fremgangsmåde

Abrikosmos
Læg abrikoserne i blød i et par timer.

Dej
Mos eller blend kartoflerne.

Lun mælken. Udrør gæren i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage – og ælt dejen godt igennem.

Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time – overdækket.

Creme
Pisk alle ingredienserne, undtagen citronskal og saft, sammen i en skål. Hæld det i en gryde og varm op til kogepunktet under omrøring – og afkøl. Rør reven citronskal og saft i, når cremen er afkølet.

Rul dejen ud og skær den i 20 firkanter.

Læg 1 spsk. citroncreme og 1 tsk. abrikosmos på hver firkant. Saml dejen let om fyldet. Stil fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad.

Lad bollerne efterhæve i ca. 15 min.

Pensel fastelavnsbollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15 min. ved 200˚ C midt i ovnen.

Pensel fastelavnsbollerne med chokolade, og drys mandelflager over.

Alternativ
Æblemos kan anvendes i stedet for abrikosmos.

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 725 kJ, Kulhydrat 27 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 33 g
  • 20 stk.

Ingredienser

  • Dej
  • 2 kogte kartofler (ca. 150 g)
  • 1 pk. gær (50 g)
  • 2 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • 1 dl syrnet mælkeprodukt
  • med højst 0,7 % fedt
  • 1 æg
  • 50 g fedtstof f.eks. oliemargarine
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • ca. 500 g hvedemel
  • æg til pensling
  • Fyld
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 dl vand
  • Creme:
  • 2 æg
  • sødemiddel svarende til 20 g
  • sukker, f.eks. ½ tsk. flydende SØD
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 ½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • 1 tsk. vanillesukker
  • reven skal af en usprøjtet citron
  • 1 spsk. citronsaft
  • Pynt
  • 20 g smeltet chokolade
  • 10 g mandelflager

Fremgangsmåde

Abrikosmos
Læg abrikoserne i blød i et par timer.

Dej
Mos eller blend kartoflerne.

Lun mælken. Udrør gæren i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage – og ælt dejen godt igennem.

Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time – overdækket.

Creme
Pisk alle ingredienserne, undtagen citronskal og saft, sammen i en skål. Hæld det i en gryde og varm op til kogepunktet under omrøring – og afkøl. Rør reven citronskal og saft i, når cremen er afkølet.

Rul dejen ud og skær den i 20 firkanter.

Læg 1 spsk. citroncreme og 1 tsk. abrikosmos på hver firkant. Saml dejen let om fyldet. Stil fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad.

Lad bollerne efterhæve i ca. 15 min.

Pensel fastelavnsbollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15 min. ved 200˚ C midt i ovnen.

Pensel fastelavnsbollerne med chokolade, og drys mandelflager over.

Alternativ
Æblemos kan anvendes i stedet for abrikosmos.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes