MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fiberbolle med tranebær

Fremgangsmåde

Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt syrnet mælkeprodukt, fedtstof, sukker og salt. Hak hasselnødderne groft og kom dem i sammen med tranebærrene. Bland havreklid og mel i – hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem, dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min. Slå dejen ned og form den til 22 boller, og læg bollerne på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min. Pensel bollerne med syrnet mælkeprodukt. Bag dem ved 200° C i ca. 18 min. på midterste ovnrille.

Lad fiberbollerne afkøle på en bagerist.

Servering
Spis fiberboller med tranebær som de er til et mellemmåltid.

  • Brød,Madpakke og pålæg,Snack og mellemmåltid
  • Pr. stk.: 650 kJ, Kulhydrat 27 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 45 g
  • 22 stk.

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 1 pk. gær (50 g)
  • 2 dl syrnet mælkeprodukt
  • med højst 0,7 % fedt
  • 2 tsk. fedtstof
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 50 g hasselnødder
  • 100 g soltørrede tranebær
  • 100 g havreklid (ca. 2 dl)
  • 150 g rugmel (ca. 3 dl)
  • ca. 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
  • Pensling
  • syrnet mælkeprodukt

Fremgangsmåde

Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt syrnet mælkeprodukt, fedtstof, sukker og salt. Hak hasselnødderne groft og kom dem i sammen med tranebærrene. Bland havreklid og mel i – hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem, dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min. Slå dejen ned og form den til 22 boller, og læg bollerne på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min. Pensel bollerne med syrnet mælkeprodukt. Bag dem ved 200° C i ca. 18 min. på midterste ovnrille.

Lad fiberbollerne afkøle på en bagerist.

Servering
Spis fiberboller med tranebær som de er til et mellemmåltid.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes