MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Finskbrød

Fremgangsmåde

Rør margarinen blød, hvis du bruger fast plantemargarine. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland hvedemel, vaniljekorn, bagesødemiddel, sukker og bagepulver og rør det i margarinen.

Saml dejen med ægget og ælt den godt igennem. Læg dejen i køleskab i ca. 15 min.

Del dejen i to og rul den ud til stænger på ca. ½ cm. Tryk dem lidt flade. Pensl med vand og drys med nødder og sødemiddel.

Skær stængerne ud i stykker á ca. 5 cm. Bag dem ved 200° C i ca. 10 min. på næstøverste ovnrille.

Afkøl småkagerne på en bagerist.

Tip
Du kan bage andre julesmåkager af dejen til finskbrød. Se i bogen Julemad – kager og konfekt.

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 150 kJ, Kulhydrat 4 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 44 g
  • Ca. 50 stk.

Ingredienser

  • 75 g margarine, gerne flydende
  • ½ vaniljestang
  • 3½ dl hvedemel (ca. 200 g)
  • 20 g Perfect Fit, Atwel eller andet bagesødemiddel
  • 25 g sukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 æg 
  • Pynt
  • 20 g hasselnødder
  • 10 g Perfect Fit

Fremgangsmåde

Rør margarinen blød, hvis du bruger fast plantemargarine. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland hvedemel, vaniljekorn, bagesødemiddel, sukker og bagepulver og rør det i margarinen.

Saml dejen med ægget og ælt den godt igennem. Læg dejen i køleskab i ca. 15 min.

Del dejen i to og rul den ud til stænger på ca. ½ cm. Tryk dem lidt flade. Pensl med vand og drys med nødder og sødemiddel.

Skær stængerne ud i stykker á ca. 5 cm. Bag dem ved 200° C i ca. 10 min. på næstøverste ovnrille.

Afkøl småkagerne på en bagerist.

Tip
Du kan bage andre julesmåkager af dejen til finskbrød. Se i bogen Julemad – kager og konfekt.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes