MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fiskesalat

Fremgangsmåde

Tø hellefiskefileterne op, hvis de er frosne. Halver citronen, og pres saften ud. Damp fisken i lidt vand tilsat 1 spsk. citronsaft, et par kviste af krydderurterne, salt og peber, gerne som hele peberkorn.

Damp fisken i 5-10 min., til den er kogt. Lad den afkøle.

Snit hvidkålen meget fint. Riv gulerødderne groft. Tø ærterne op, hvis de er frosne. Snit blegsellerien fint. Pil rødløget, halver og skær det i tynde skiver. Bland grøntsagerne.

Rør fromage frais med resten af saften fra den halve citron, sennep, krydderurter, salt og peber og smag til. Bland dressingen i salaten, der gerne må trække ca. 1 time i køleskab.

Kog æggene og afkøl dem.

Del hellefisken i mindre stykker, gerne hvor fiskekødet deler sig i flager. Bland kødet forsigtigt i salaten eller læg det ovenpå.

Pynt salaten lige inden servering med æg skåret i både, evt. krydderurter og skiver af den sidste halve citron.

Servering
Server fiskesalat som frokostret med brød, gerne fuldkornsbrød.

Alternativ
2 ferske laksefileter (ca. 250-300 g) kan anvendes i stedet for hellefisk. Røget ørred eller varmrøget laks er også lækkert i salaten og skal ikke tilberedes før brug.

Du kan bruge spidskål i stedet for hvidkål.

  • Salat og tilbehør,Kolde retter
  • Pr. person: Energi 1125 kJ, Kulhydrat 11 g, Fedt 15 g, Kulhydrat pr. 100 g 4 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1-2 hellefiskefileter, gerne frosne (ca. 300 g)
  • 1 citron
  • 1 skive hvidkål (ca. 200 g)
  • 1 stor gulerod (ca. 100 g)
  • 1½ dl ærter (ca. 100 g)
  • 2 stilke bladselleri (ca. 60 g)
  • ½ lille rødløg (ca. 25 g)

Dressing

  • 2 dl fromage frais eller skyr
  • 2 spsk. sød fransk sennep
  • 1 dl friske hakkede krydderurter efter smag f.eks. dild, persille, kørvel
  • salt, hvid peber

Pynt

  • 2 æg

Fremgangsmåde

Tø hellefiskefileterne op, hvis de er frosne. Halver citronen, og pres saften ud. Damp fisken i lidt vand tilsat 1 spsk. citronsaft, et par kviste af krydderurterne, salt og peber, gerne som hele peberkorn.

Damp fisken i 5-10 min., til den er kogt. Lad den afkøle.

Snit hvidkålen meget fint. Riv gulerødderne groft. Tø ærterne op, hvis de er frosne. Snit blegsellerien fint. Pil rødløget, halver og skær det i tynde skiver. Bland grøntsagerne.

Rør fromage frais med resten af saften fra den halve citron, sennep, krydderurter, salt og peber og smag til. Bland dressingen i salaten, der gerne må trække ca. 1 time i køleskab.

Kog æggene og afkøl dem.

Del hellefisken i mindre stykker, gerne hvor fiskekødet deler sig i flager. Bland kødet forsigtigt i salaten eller læg det ovenpå.

Pynt salaten lige inden servering med æg skåret i både, evt. krydderurter og skiver af den sidste halve citron.

Servering
Server fiskesalat som frokostret med brød, gerne fuldkornsbrød.

Alternativ
2 ferske laksefileter (ca. 250-300 g) kan anvendes i stedet for hellefisk. Røget ørred eller varmrøget laks er også lækkert i salaten og skal ikke tilberedes før brug.

Du kan bruge spidskål i stedet for hvidkål.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes