MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fiskespyd

Fremgangsmåde

Rør ingredienserne til marinaden sammen og smag til med salt og peber.

Skær fiskestykkerne i tern, og hæld marinaden over dem. Stil fisken med marinaden i køleskabet i mindst 30 min.

Sæt fiskestykkerne på spyd – skift mellem laks og hvid fisk. Steg fiskespyddene på en pande i 1 - 2 min. på hver side eller tilbered dem på en grill.

Servering
Server fiskespyd f.eks. med kartoffelsalat og grøntsager til.

Alternativ
Grøntsager i mindre stykker f.eks. peberfrugt, squash, champignon eller cherrytomater kan sættes på fiskespyddene imellem fiskestykkerne.

Filet af rødfisk, hoki eller anden fast lys fisk kan anvendes i stedet for sværdfisk. Laks kan erstattes af tigerrejer.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 700 kJ, Kulhydrat 1 g, Fedt 10 g, Kulhydrat pr. 100 g 1 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 150 g laks uden skind
  • 250 g sværdfisk
  • 4-8 grill træspyd
  • Marinade
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. fintreven frisk ingefær eller 1 tsk. stødt
  • salt, peber
  • 1 spsk. olie

Fremgangsmåde

Rør ingredienserne til marinaden sammen og smag til med salt og peber.

Skær fiskestykkerne i tern, og hæld marinaden over dem. Stil fisken med marinaden i køleskabet i mindst 30 min.

Sæt fiskestykkerne på spyd – skift mellem laks og hvid fisk. Steg fiskespyddene på en pande i 1 - 2 min. på hver side eller tilbered dem på en grill.

Servering
Server fiskespyd f.eks. med kartoffelsalat og grøntsager til.

Alternativ
Grøntsager i mindre stykker f.eks. peberfrugt, squash, champignon eller cherrytomater kan sættes på fiskespyddene imellem fiskestykkerne.

Filet af rødfisk, hoki eller anden fast lys fisk kan anvendes i stedet for sværdfisk. Laks kan erstattes af tigerrejer.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes