MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Forelmousse

Fremgangsmåde

Rens forellerne, skyl dem og kog dem i vand tilsat salt og citronsaft i ca. 10 min.
Afkøl fisken, og befri dem for skind og ben.
Mos kødet med en gaffel.
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Rør mælkeproduktet op med citronsaft.
Hak peberfrugten.
Bland forelkød, løg, peberfrugt og fintklippet purløg i mælkeproduktet.
Smag moussen til med salt og peber.
Tag husblassen op af vandet og smelt det i en gryde ved svag varme.
Rør husblassen i moussen.
Hæld moussen i en form (ca. ½ l), og stil den i køleskab i mindst 4 timer. 

Servering
Vend forelmoussen ud, og skær den i skiver. Pynt med salatstrimler, citronskiver og fintklippet purløg. Server fuldkornsbrød til.

Variation 
Røget makrel, ørred eller laks kan anvendes i stedet for forel.

  • Kolde retter
  • Pr. person: Energi 700 kJ, Kulhydrat 3 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 2 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 foreller (ca. 400 g), friske eller frosne
  • salt
  • citronsaft
  • 3 blade husblas
  • 1½ dl syrnet mælkeprodukt naturel
  • med højst 0,7 % fedt
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. hakket løg (ca. 10 g)
  • ½ rød peberfrugt (ca. 50 g)
  • 2 spsk. frisk purløg
  • salt, hvid peber
  • Pynt
  • salathoved, citron,
  • frisk purløg

Fremgangsmåde

Rens forellerne, skyl dem og kog dem i vand tilsat salt og citronsaft i ca. 10 min.
Afkøl fisken, og befri dem for skind og ben.
Mos kødet med en gaffel.
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Rør mælkeproduktet op med citronsaft.
Hak peberfrugten.
Bland forelkød, løg, peberfrugt og fintklippet purløg i mælkeproduktet.
Smag moussen til med salt og peber.
Tag husblassen op af vandet og smelt det i en gryde ved svag varme.
Rør husblassen i moussen.
Hæld moussen i en form (ca. ½ l), og stil den i køleskab i mindst 4 timer. 

Servering
Vend forelmoussen ud, og skær den i skiver. Pynt med salatstrimler, citronskiver og fintklippet purløg. Server fuldkornsbrød til.

Variation 
Røget makrel, ørred eller laks kan anvendes i stedet for forel.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes