MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Forårssalat

Fremgangsmåde

Tø ærterne op, hvis de er frosne. Hak spidskålen fint. Skær radiserne i skiver. Klip purløget fint. Bland grøntsagerne – gem lidt purløg og radiser til pynt.

Pres citronen, og rør saften sammen med de øvrige ingredienser til cremen. Smag til med salt og peber. Bland cremen sammen med grøntsagerne.

Pynt, lige inden servering, med radiser og purløg.

Servering
Server salaten som tilbehør til f.eks. frikadeller eller røget makrel.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 625 kJ, Kulhydrat 11 g, Fedt 6 g, Kulhydrat pr. 100 g 4 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 150 g ærter
  • 1 spidskål (ca. 550 g)
  • 1 bdt. radiser (ca. 100 g)
  • ½ bdt. purløg
  • Creme
  • ½ citron
  • 1 lille bg. rygeost uden kommen (ca. 175 g)
  • 1½ dl syrnet mælkeprodukt
  • med højst 0,7 % fedt
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Tø ærterne op, hvis de er frosne. Hak spidskålen fint. Skær radiserne i skiver. Klip purløget fint. Bland grøntsagerne – gem lidt purløg og radiser til pynt.

Pres citronen, og rør saften sammen med de øvrige ingredienser til cremen. Smag til med salt og peber. Bland cremen sammen med grøntsagerne.

Pynt, lige inden servering, med radiser og purløg.

Servering
Server salaten som tilbehør til f.eks. frikadeller eller røget makrel.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes