MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Pirogger, frokost

Fremgangsmåde

Hæld det kogende vand over havregrynene, og lad det afkøle lidt. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem.

Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.

Fyld
Tørrist pinjekernerne, til de har en gylden farve.

Hak salattern, soltørrede tomater og pinjekerner groft. Tilsæt persille, presset hvidløg, chilisauce og citronpeber. Smag blandingen til med salt og peber. Slå dejen ned og del den i 2 lige store dele.

Rul hver dejklump ud til en cirkel, ca. 30 cm i diameter. Del cirklen i 8 trekanter. Fordel fyldet midt på dejen. Rul dejen til horn ved at rulle fra den brede ende mod spidsen. Lad hornene efterhæve i ca. 15. min. Pensl hornene med sammenpisket æg.

Bag hornene ved 200 ˚C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Afkøl hornene på en bagerist.

Servering
Pirogger kan serveres som frokostret med grøntsager til.

  • Madpakke og pålæg,Varme retter
  • Pr. stk.: Energi 975 kJ, Kulhydrat 32 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g 31 g
  • 16 stk.

Ingredienser

    • 3 dl kogende vand
    • 200 g havregryn (ca. 6½ dl)
    • 1 pk. gær (50 g)
    • 4 dl vand
    • 1 spsk. flydende fedtstof
    • 1 tsk. salt
    • 400 g hvid hvede (ca. 6½ dl)
    • ca. 200 g hvedemel (ca. 1½ dl)
    • Fyld
    • 25 g pinjekerner
    • 75 g salattern med højst 17% fedt
    • 75 g soltørrede tomater
    • 2 spsk. chilisauce – kan udelades
    • 1 lille bundt persille – evt. frossen persille
    • 1 fed hvidløg
    • ½ tsk. citronpeber
    • salt, peber
  • Pensling
  • 1 æg

Fremgangsmåde

Hæld det kogende vand over havregrynene, og lad det afkøle lidt. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem.

Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.

Fyld
Tørrist pinjekernerne, til de har en gylden farve.

Hak salattern, soltørrede tomater og pinjekerner groft. Tilsæt persille, presset hvidløg, chilisauce og citronpeber. Smag blandingen til med salt og peber. Slå dejen ned og del den i 2 lige store dele.

Rul hver dejklump ud til en cirkel, ca. 30 cm i diameter. Del cirklen i 8 trekanter. Fordel fyldet midt på dejen. Rul dejen til horn ved at rulle fra den brede ende mod spidsen. Lad hornene efterhæve i ca. 15. min. Pensl hornene med sammenpisket æg.

Bag hornene ved 200 ˚C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Afkøl hornene på en bagerist.

Servering
Pirogger kan serveres som frokostret med grøntsager til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes