BLIV MEDLEM

Frikadeller, harlekin

Fremgangsmåde

Rør kødet sejt med salt. Pil og riv løget. Tilsæt alle ingredienserne på nær peberfrugt, og rør farsen godt. Skær peberfrugterne ud i små tern og rør dem i farsen.

Tildæk farsen og stil den i køleskab i mindst 15 min.

Form farsen med en spiseske til 10 frikadeller, og steg i fedtstoffet i 5-7 min. på hver side.  Tag frikadellerne af panden.

Servering

Server harlekin frikadeller med kartofler med hakket persille og stuvet hvid- eller sommerkål.

Alternativ

Farserede porrer. Tilsæt i stedet for peberfrugt 1 porre (ca. 100 g), som er skåret i skiver og kogt knap møre i letsaltet vand. Kan fryses.

  • Varme retter
  • Pr. stk.: Energi 300 kJ, Kulhydrat 2 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 5 g
  • 10 stk.

Ingredienser

  • 250 g hakket skinkekød med højst 10 % fedt
  • ½ tsk. salt
  • ½ løg (ca. 30 g)
  • ½ dl havregryn
  • 1 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • 1 æggehvide
  • ½ rød peberfrugt (ca. 50 g)
  • ½ grøn peberfrugt (ca. 50 g)
  • salt, peber
  • 1 spsk. flydende fedtstof

 

Fremgangsmåde

Rør kødet sejt med salt. Pil og riv løget. Tilsæt alle ingredienserne på nær peberfrugt, og rør farsen godt. Skær peberfrugterne ud i små tern og rør dem i farsen.

Tildæk farsen og stil den i køleskab i mindst 15 min.

Form farsen med en spiseske til 10 frikadeller, og steg i fedtstoffet i 5-7 min. på hver side.  Tag frikadellerne af panden.

Servering

Server harlekin frikadeller med kartofler med hakket persille og stuvet hvid- eller sommerkål.

Alternativ

Farserede porrer. Tilsæt i stedet for peberfrugt 1 porre (ca. 100 g), som er skåret i skiver og kogt knap møre i letsaltet vand. Kan fryses.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes