MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fiskefrikadeller, Thai, med asiatisk agurkesalat

Fremgangsmåde

Rør det hakkede fiskekød sejt med salt. Fjern de yderste blade fra citrongræssen. Hak stilken fint sammen med hvidløg og chilipeber, hvor kernerne er fjernet. Kom blandingen i farsen sammen med de øvrige ingredienser.

Form farsen til frikadeller, og steg dem i fedtstoffet på panden. Tag frikadellerne af panden, når de er gennemstegte, og pres lidt frisk limesaft ud over dem.

Halver agurken på den lange led. Skrab kernerne ud med en ske, og skær agurken i skiver. Fjern kernerne fra chilipeberen. Hak den fint sammen med hvidløg og koriander og bland det med eddike og olie. Vend agurkeskiverne i.

Rist sesamfrøene på en tør pande for at bringe nøddesmagen frem. Drys sesamfrøene over agurkesalaten.

Servering
Server thai fiskefrikadeller med asiatisk agurkesalat med brune ris og grøntsager.

Alternativ
Fiskefarsen kan købes færdiglavet og tilsættes krydderierne. Vælg fars med højst 10 g fedt pr. 100 g.

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1200 kJ, Kulhydrat 17 g, Fedt 17 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 400 g hakket torskefilet
    • 1½ tsk. salt
    • 1 stilk citrongræs
    • 1 fed hvidløg
    • ½ chilipeber
    • 1 æg
    • 2 spsk. hvedemel eller majsstivelse
    • ½-1 dl mælk med højst 0,7 % fedt
    • 1 spsk. fedtstof
    • 1 lime
  • Agurkesalat
  • 1 agurk (ca. 300 g)
  • ½ chilipeber
  • ½ fed hvidløg
  • ½ bdt. koriander
  • 1 spsk. risvinseddike eller anden
  • lys eddike
  • 1 spsk. sesamolie
  • ½ spsk. sesamfrø
  • salt, peber

 

Fremgangsmåde

Rør det hakkede fiskekød sejt med salt. Fjern de yderste blade fra citrongræssen. Hak stilken fint sammen med hvidløg og chilipeber, hvor kernerne er fjernet. Kom blandingen i farsen sammen med de øvrige ingredienser.

Form farsen til frikadeller, og steg dem i fedtstoffet på panden. Tag frikadellerne af panden, når de er gennemstegte, og pres lidt frisk limesaft ud over dem.

Halver agurken på den lange led. Skrab kernerne ud med en ske, og skær agurken i skiver. Fjern kernerne fra chilipeberen. Hak den fint sammen med hvidløg og koriander og bland det med eddike og olie. Vend agurkeskiverne i.

Rist sesamfrøene på en tør pande for at bringe nøddesmagen frem. Drys sesamfrøene over agurkesalaten.

Servering
Server thai fiskefrikadeller med asiatisk agurkesalat med brune ris og grøntsager.

Alternativ
Fiskefarsen kan købes færdiglavet og tilsættes krydderierne. Vælg fars med højst 10 g fedt pr. 100 g.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes