MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Gissau

Fremgangsmåde

Brun kødet i fedtstoffet. Pil, hak og svits løgene med.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Snit hvidkålen. Tilsæt gulerødder og hvidkål sammen med ris og krydderier. Hæld vand ved, og lad retten småkoge i ca. 30 min.

Tilsæt mere vand, hvis retten bliver for tør. Tilsæt tomatpuré, og smag til med salt og peber.

Servering
Gissau serveres med rugbrød eller andet fuldkornsbrød og evt. sennep til.

Alternativ
Tomatpuré kan erstattes af 1 lille ds. koncentreret tomatpuré og 1 dl vand.

Let udgave
Hvis man ønsker at tabe i vægt, kan man dele portionen til seks personer.

  • Varme retter
  • 4 personer: Energi 1900 kJ, Kulhydrat 50 g, Fedt 13 g, Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
  • 1 spsk. flydende fedtstof
  • 2 løg (ca. 200 g)
  • 3 gulerødder (ca. 250 g)
  • 1 lille hvidkål (ca. 800 g)
  • 1½ dl ris (ca. 125 g)
  • 1-2 tsk. karry efter smag
  • 1-2 tsk. paprika efter smag
  • 3 dl vand
  • 1½ dl tomatpuré
  • salt, peber

Fremgangsmåde

Brun kødet i fedtstoffet. Pil, hak og svits løgene med.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Snit hvidkålen. Tilsæt gulerødder og hvidkål sammen med ris og krydderier. Hæld vand ved, og lad retten småkoge i ca. 30 min.

Tilsæt mere vand, hvis retten bliver for tør. Tilsæt tomatpuré, og smag til med salt og peber.

Servering
Gissau serveres med rugbrød eller andet fuldkornsbrød og evt. sennep til.

Alternativ
Tomatpuré kan erstattes af 1 lille ds. koncentreret tomatpuré og 1 dl vand.

Let udgave
Hvis man ønsker at tabe i vægt, kan man dele portionen til seks personer.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes