MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Glutenfri frokostbolle eller rosinbolle

Fremgangsmåde

Kom gær, Fiber Husk og vand i røremaskinen og rør det godt sammen. Mens maskinen kører, tilsættes resten af ingredienserne i den rækkefølge, som de står.

Sluk røremaskinen, og lad dejen hvile tildækket i maskinen i ca. 15 min. Rør derefter dejen i ca. 1 min.

Dejen er meget klistret, så det er nemmere at forme bollerne med en spiseske dyppet i koldt vand. Form 20 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Bag bollerne i 15-20 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Afkøl bollerne på en bagerist.

Servering
Server glutenfri frokostboller/rosinboller til alle måltider.

Alternativ
Dejen kan deles, og halvdelen kan tilsættes f.eks. 50 g rosiner. Så får man både madbrød og sødt brød.

Nogle af bollerne kan rulles ud til bunde til minipizzaer. Dejen lægges mellem 2 lag plastfilm og rulles ud. Bundene bages i ca. 10 min.

Bollerne kan fryses efter afkøling.

Opskriftbanner

  • Madpakke og pålæg,Glutenfri bagværk,Brød
  • Pr. bolle (uden rosiner og nødder): Energi 450 kJ, Kulhydrat 21 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 41 g. Pr. bolle (med rosiner): Energi 525 kJ, Kulhydrat 25 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 44 g. Pr. bolle (med nødder): Energi 500 kJ, Kulhydrat 22 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 40 g
  • 20 stk.

Ingredienser

    • 1 pk. gær (50 g)
    • 15 g Fiber Husk
    • 2 dl vand
    • 3 dl A38 0,5 %
    • 2 tsk. rapsolie
    • 1 æggehvide
    • 2 tsk. salt
    • 2 tsk. sukker
    • 50 g Kikærtemel
    • 50 g Quinuamel
    • 425 g Finax italiensk melmix
    • Glutenfri mel
  • Fyld
  • 100 g rosiner eller
  • 50 g mandler, nødder,
  • solsikkefrø eller hvad man godt
  • kan lide. Det er kun fantasien, der
  • sætter grænser.

 

Fremgangsmåde

Kom gær, Fiber Husk og vand i røremaskinen og rør det godt sammen. Mens maskinen kører, tilsættes resten af ingredienserne i den rækkefølge, som de står.

Sluk røremaskinen, og lad dejen hvile tildækket i maskinen i ca. 15 min. Rør derefter dejen i ca. 1 min.

Dejen er meget klistret, så det er nemmere at forme bollerne med en spiseske dyppet i koldt vand. Form 20 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Bag bollerne i 15-20 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Afkøl bollerne på en bagerist.

Servering
Server glutenfri frokostboller/rosinboller til alle måltider.

Alternativ
Dejen kan deles, og halvdelen kan tilsættes f.eks. 50 g rosiner. Så får man både madbrød og sødt brød.

Nogle af bollerne kan rulles ud til bunde til minipizzaer. Dejen lægges mellem 2 lag plastfilm og rulles ud. Bundene bages i ca. 10 min.

Bollerne kan fryses efter afkøling.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes