MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Glutenfri middelhavsboller

Fremgangsmåde

Det er bedst at røre dejen med en røremaskine eller en kraftig håndmikser.

Lun først vandet, og rør gæren ud i det. 

Pil løget og hak det fint. Hak de soltørrede tomater groft. Blend de afdryppede kikærter ud i de hakkede tomater. Rør alle ingredienserne godt sammen.

Lad dejen hvile tildækket i ca. 15 min., og rør herefter igen i ca. 1 min.

Dejen er meget klistret, så sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med to spiseskeer. Skeerne kan dyppes i koldt vand, hvis dejen har svært ved at slippe. Bollerne kan også formes med en spiseske, som når man former frikadeller.

Lav 20 boller. Bag bollerne i ca. 25 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Afkøl dem på en bagerist.

Servering
Servér glutenfri middelhavsboller som madbrød til f.eks. suppe eller salat. Bollerne er også lækre i madpakken.

Opbevaring
Bollerne kan fryses.

Alternativ
TIP! Kikærter fra dåse eller karton er hurtige at bruge til bollerne. Mængden svarer til knap ½ karton. Hvis du udbløder og koger tørrede kikærter, skal du bruge 50 g, da de suger væske under tilberedningen.

  • Brød,Glutenfri bagværk,Madpakke og pålæg
  • Pr. stk.: Energi 500 kJ, Kulhydrat 20 g, Fedt 3 g, Kulhydrat pr. 100 g 40 g
  • Ca. 20 stk.

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 lille løg (ca. 50 g)
  • 10 soltørrede tomater (ca. 40 g)
  • 100 g udblødte, kogte kikærter uden lage
  • 1 ds. flåede hakkede tomater (400 g)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. Provence krydderi
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 450 g Finax Grov melmix

Fremgangsmåde

Det er bedst at røre dejen med en røremaskine eller en kraftig håndmikser.

Lun først vandet, og rør gæren ud i det. 

Pil løget og hak det fint. Hak de soltørrede tomater groft. Blend de afdryppede kikærter ud i de hakkede tomater. Rør alle ingredienserne godt sammen.

Lad dejen hvile tildækket i ca. 15 min., og rør herefter igen i ca. 1 min.

Dejen er meget klistret, så sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med to spiseskeer. Skeerne kan dyppes i koldt vand, hvis dejen har svært ved at slippe. Bollerne kan også formes med en spiseske, som når man former frikadeller.

Lav 20 boller. Bag bollerne i ca. 25 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Afkøl dem på en bagerist.

Servering
Servér glutenfri middelhavsboller som madbrød til f.eks. suppe eller salat. Bollerne er også lækre i madpakken.

Opbevaring
Bollerne kan fryses.

Alternativ
TIP! Kikærter fra dåse eller karton er hurtige at bruge til bollerne. Mængden svarer til knap ½ karton. Hvis du udbløder og koger tørrede kikærter, skal du bruge 50 g, da de suger væske under tilberedningen.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes