MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Gløgg

Fremgangsmåde

Krydderiekstrakt
Bland vand, krydderier og evt. appelsinskal og lad det småkoge uden låg i 10-15 min.

Tag krydderier og appelsinskal op - koncentratet kan evt. sies.

Gløgg
Tilsæt de øvrige ingredienser. Varm gløggen godt igennem, men den må ikke koge. Smag gløggen til med sødemiddel.

Alternativ
Koncentratet kan laves et par dage i forvejen og opbevares koldt.

  • Drikke
  • Pr. person: Energi 600 kJ, Kulhydrat 17 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 10 g
  • 6 glas

Ingredienser

  • 2½ dl vand
  • 1-2 stk. hel kanel
  • 8 hele nelliker
  • 1 tsk. hele kardemommekerner -
  • kan evt. udelades
  • evt. strimler af appelsinskal
  • fra en usprøjtet appelsin
  • 1 fl. rødvin
  • sødemiddel svarende til 75-100 g sukker
  • 20 g mandelsplitter
  • 50 g rosiner

Fremgangsmåde

Krydderiekstrakt
Bland vand, krydderier og evt. appelsinskal og lad det småkoge uden låg i 10-15 min.

Tag krydderier og appelsinskal op - koncentratet kan evt. sies.

Gløgg
Tilsæt de øvrige ingredienser. Varm gløggen godt igennem, men den må ikke koge. Smag gløggen til med sødemiddel.

Alternativ
Koncentratet kan laves et par dage i forvejen og opbevares koldt.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes